Alle blogs

De voordelen van hitte bestendige sprays!

18 mei 2022

18 mei 2022

Voordat je hete stylingtools gebruikt tijdens de behandeling van jouw klant is het gebruik van een heat protection spray essentieel. Deze spray beschermt het haar tegen de invloed van de warmte. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En wat zijn de voordelen? Dat leggen wij je graag uit in deze blog!


In de heat protection sprays bevinden zich siliconen. Deze zorgen voor een soort beschermende barrière tussen je haar, waardoor de krultang of stijltang makkelijk over je haar glijdt en je beter een stijle of krullende pluk maakt. Zo beperk je tegelijkertijd de tijd dat je met hete tools met het haar bezig bent en is de kans op beschadiging kleiner.Voordelen van het gebruiken van een heat protection spray:

  • Je vocht gehalte wordt hersteld

Hete haarstylingtools drogen je haar uit. Om ervoor te zorgen dat je de uitdroging beperkt, zorgt de spray voor extra vocht in je haar en dit resulteert in een extra voeding voor je haar. In de spray zitten vitamines en vetzuren die je haar voeden .


  • Je voorkomt vochtverlies

Naast dat de spray je haar voedt, legt het ook een laagje over de haarschacht. Zo wordt vocht vastgehouden. Wanneer je de spray gebruikt op nat haar, droogt het sneller. Dus hierdoor hoef je bijvoorbeeld ook minder lang de föhn te gebruiken en dat is weer beter voor je haar!


  • Je krijgt geen pluis en/of beschadigd haar

Een heat protection spray doet precies wat de naam al doet vermoeden; hij beschermt je haar tegen beschadigingen. En pluizig haar? Dat voorkom je door middel van de barrière die ontstaat door het gebruik van de spray! 


  • Je krijgt er gladde haarschubben van

Je haarschubben vormen het buitenste deel van je haarschacht, die de binnenste haarschacht versterkt en beschermt. Door het gebruik van hete stylingtools, beschadig je de haarschubben. Maar door eerst een heat protection spray te gebruiken, blijven je haarschubben zacht en glad en blijft jouw haar er mooi uitzien!


Veerkrachtig en glanzend haar, in plaats van droog en dof haar. Dat is toch wat je wil? Gebruik daarom altijd een heat protection spray!

 

Bronnen: 

Hairlust.nl.

Benieuwd of jij veilig werkt?