Alle blogs

Dé tips om jouw haar op een gezonde wijze te drogen!Dat het droog föhnen van het haar na een douche zorgt voor haarbeschadiging zal onder veel van jouw klanten bekend zijn. Echter kan het drogen van het haar aan de buitenlucht ook zorgen voor haarbeschadiging. Dit gegeven gaat waarschijnlijk tegen de verwachting in van jouw klanten. In deze blog delen wij daarom tips die jij kan meegeven aan jouw klanten. Zo zorg jij ervoor dat zij op de juiste manier hun haar aan de buitenlucht laten drogen en met gezond haar de kapsalon binnenkomen! 


 1. Gebruik een microvezel handdoek

Veel van jouw klanten zullen hun haar waarschijnlijk drogen met een normale kantoenen badhanddoek. Dit is alleen echt een ‘no-go’ voor gezond haar. Nat haar is namelijk zeer kwetsbaar. Op het moment dat er dan gebruik wordt gemaakt van een kantoenen badhanddoek verstoort deze wrijving de haarschubben. Met pluis haar tot gevolg én een vergrote kans dat het haar afbreekt.

Raad jouw klanten daarom aan om een microvezel handdoek aan te schaffen en daarmee het haar te drogen. Aangezien deze handdoeken een stuk zachter zijn én ook nog eens meer vocht afvoeren, waardoor het haar sneller droog is. Benadruk daarnaast dat het belangrijk is om je haar droog te deppen in plaats van te wrijven of draaien.


2. Borstel nat haar zo min mogelijk

Het borstelen van nat haar om klitten te voorkomen is vast en zeker een onderdeel van de haarroutine van veel van jouw klanten. Echter is dit helemaal niet goed voor de staat van het haar. Nat haar is zwak, waardoor het snel afbreekt bij het kammen. Breng jouw klanten op de hoogte van de gevolgen dat het kammen van nat haar met zich meebrengt. Geef als tip mee om voor het douchen het haar goed door te kammen en pas weer te kammen wanneer het haar geheel is opgedroogd.


3. Ga niet slapen met nat haar

Veel van jouw klanten zullen na een lange werkdag graag even onder de douche stappen om vervolgens hun bed in te duiken. Wat deze klanten waarschijnlijk niet realiseren is dat het haar hierdoor beschadigd kan raken. Met droog haar kan de wrijving met het kussen al zorgen voor de nodige beschadiging. Laat staan met nat kwetsbaar haar dat extra gevoelig is voor beschadiging en breuk.

Adviseer jouw klanten daarom om niet te gaan slapen met nat haar. Een zijden kussen is daarnaast ook een goede optie. 


4. Draag nat haar los

Nat haar dat los in je nek hangt is ontzettend irritant. Toch is dit wel het beste voor de gezondheid van het haar. Aangezien nat haar zeer kwetsbaar is en snel breekt is het maken van een knot of staart met nat haar riskant. Deze buiging verhoogt de kans op het afbreken van het haar.

Geef aan bij jouw klanten dat zij nat haar het beste los kunnen dragen. Indien zij echter toch wensen om het haar vast te dragen kunnen zij het beste gebruik maken van een scrunchie. Dit is een elastiek met daar omheen een zacht stukje stof. Daarnaast is er geen stukje metaal in verwerkt dat de kans op afbraak van het haar verkleint.


Benieuwd of jij veilig werkt?