Alle blogs

De populairste mannenkapsels van dit moment!

19 januari 2023

19 januari 2023

Als kapper herken jij vast wel dat mannelijke klanten regelmatig niet weten wat zij met hun kapsel willen. Om ervoor te zorgen dat jouw klanten alsnog helemaal ‘fresh’ de kapsalon verlaten is het fijn dat jij jouw mannelijke klanten gave kapsels kan adviseren. Lees daarom snel deze blog waar wij vijf trendy kapsels voor mannen bespreken. 

 

De crop 

Voor de mannelijke klanten die het liefst zo min mogelijk tijd aan hun haar besteden is het kapsel genaamd de crop uitermate geschikt. Het is een kort en pittig kapsel die jij als kapper volledig kan knippen met een schaar. Zorg ervoor dat je op de bovenkant textuur aanbrengt. Aan de zijkanten en achterkant kan je kiezen voor bepaalde versmallingen. Als tip kan jij aan je klanten meegeven om wax aan te brengen in het haar. Dit zorgt ervoor dat deze coupe gedurende de hele dag perfect blijft zitten.

De middenscheiding 

De middenscheiding is hot topic in de kapperswereld. Deze haarlook zorgt zowel voor een stijlvolle, nette als klassieke uitstraling. Daarnaast is het ook nog eens heel eenvoudig te creëren voor jou als kapper. Je trekt met de punt van de kam een lijn door je haar op hoogte van de brug van je neus en ‘voila’ jouw klant heeft een geweldige middenscheiding.

                                          

De quiff

De quiff is een kapsel dat oorspronkelijk afkomstig is uit de jaren 50 van de vorige eeuw, maar weer helemaal geliefd is onder de mannelijke klanten. Er zijn verschillende vormen van de quiff. Echter is bij elke vorm het uitgangspunt dat er sprake is van een lange achterovergekamde kuif aan de voorkant van het hoofd en kort geknipte zijkanten.

Het fade kapsel 

Een ander populair en trendy kapsel bij mannen op dit moment is het kapsel met een fade. Bij een fade gaat het haar van geschoren, naar een beetje geschoren tot haar. Er zijn verschillende soorten fade kapsels, welke fade het beste bij iemand past hangt af van de gewenste algemene stijl en de vorm van iemands gezicht. Zo past een lage fade goed bij een rond gezicht. Jij als kapper moet er bij dit kapsel op letten om het haar geleidelijk in lengte te verminderen aan de zijkant en achterkant van het hoofd tot een bepaalde lengte.

De fringe 

Last but not least wordt de fringe besproken. Bij dit kapsel wordt het haar naar voren gekamd en valt het haar over het voorhoofd. Dit kapsel is uitermate geschikt om bepaalde eigenschappen van het gezicht te verbergen of juist te accentueren. Zo kan dit kapsel ervoor zorgen dat een langwerpig gezicht optisch korter lijkt, doordat het voorhoofd wordt verdoezeld. Als kapper is het voor jou belangrijk het kapsel in zo’n model te knippen, dat het haar vanaf het midden van het hoofd over het voorhoofd valt.


Bronnen

Pinterest

Benieuwd of jij veilig werkt?