Alle blogs

De onmisbare palm-palm-methode in de kapperswereld!Veel kappers hebben na een werkdag last van een vermoeide rug, nekklachten of pijn in de armen. Dit is zeker niet de bedoeling, want dit staat je werkgeluk flink in de weg. Het te lang aannemen van één bepaalde houding is vaak de oorzaak van deze klachten. Om deze reden is het daarom ontzettend belangrijk dat jij je bewust bent van je werkhouding. De palm-palm-methode kan jou hier bij helpen. In deze blog vertellen wij jou meer over deze methode! 

 

De palm-palm-methode is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden aan kappers. Tijdens het knippen met deze methode zijn de twee handpalmen naar elkaar gericht. Door de toepassing van de palm-palm-methode zorg je voor ontlasting van je handen, schouders, rug en armen gedurende de werkdag. Deze techniek wordt met name gebruikt bij de coupevorming aan de voorzijde, zijkanten en achterzijde.

 

Tips: 

We hebben een aantal tips voor je die voortvloeien uit de palm-palm-methode die jij kan toepassen om jouw werkhouding te verbeteren!

  1. Zorg ervoor dat je je pink op de pinksteun van de schaar legt.
  2. Kantel je handen licht bij het bot knippen.
  3. Leg de punt van de schaar op de ringvinger voor een goede stabiliteit bij het choppen.
  4. Zorg ervoor dat de klant zo laag mogelijk zit.
  5. Voorkom dat je armen boven de schouderlijn komen.


Wil jij meer weten over de palm-palm-methode?

Meer informatie vind je op onze Gezond Werken Regels pagina!

Benieuwd of jij veilig werkt?