Alle blogs

De noodzaak van pauze nemen!Het kappersvak is een fysiek intensieve baan en vraagt het nodige van jou zelf en jouw lichaam. Grote kans dat jouw agenda vol staat met afspraken, waardoor jij wel eens door de bomen het bos niet meer ziet en het nemen van een pauze er helemaal inschiet. Dit is iets dat voorkomen moet worden. Het nemen van een pauze brengt namelijk talloze voordelen met zich mee, waardoor jij jouw werk zo lang mogelijk kan blijven uitoefenen. 


Het nemen van pauzes brengt de volgende voordelen met zich mee:


1. Verbetert concentratievermogen 

Wanneer je niet tot weinig pauzes neemt verslechtert je concentratievermogen en is de kans groot dat jij je vermoeit en uitgeput voelt. Wanneer jij op tijd een pauze inlast, zorg jij ervoor dat jouw energieniveau op peil blijft en je concentratievermogen kan herstellen. Door het nemen van een pauze krijgt je brein namelijk de kans om informatie te verwerken.


2. Voorkomt en vermindert stress 

Een drukke planning kan zorgen voor de nodige stress dat uiteindelijk negatieve effecten heeft op jouw werkprestaties. Om stress te verminderen of zelfs te voorkomen is het nemen van pauzes ontzettend belangrijk. Wanneer dit niet gebeurt bouwt stress zich voortdurend op dat in het ergste geval kan resulteren in chronische stress en een burn-out.

3. Betere band met collega’s 

Het nemen van een pauze samen met je collega’s heeft niet alleen voordelen voor jezelf, maar ook voor de band die jij met je collega’s hebt. Samen lunchen of wandelen in pauzes zorgt ervoor dat je met elkaar in gesprek gaat en op deze manier elkaar nog beter leert kennen.

4. Besluitvaardiger 

Gedurende een werkdag maak je onbewust of bewust veel beslissingen. Merk jij dat je soms lang na moet denken over bepaalde keuzes dan kan dit een teken zijn dat je lichaam schreeuwt voor een pauze. Een pauze zorgt ervoor dat jij weer in de diffuse staat terecht komt, die nodig is om informatie tot je te nemen en beslissingen te maken.

Hopelijk vergeet jij door deze voordelen nooit meer om op tijd pauze te nemen gedurende je werkdag! 


Bron: Openup

 

Benieuwd of jij veilig werkt?