Alle blogs

Dé haardkleurtrends van 2023Een nieuw jaar betekent nieuwe trends en ontwikkelingen en dit geldt natuurlijk ook voor de kapperswereld. Van nieuwe haarmethodes, haarproducten, haaraccessoires tot aan haarlooks. Op het gebied van haarkleuren vinden er naar verwachting dit jaar ook weer ontwikkelingen plaats. Om jou als kapper hiervan op de hoogte te stellen bespreken wij daarom in deze blog de haarkleurtrends van 2023! 

 

1. Rood, roder, roodst 

Rood is een haarkleur die in 2023 erg in opkomst zal zijn. Door onder andere actrice Madelaine Petsch uit de populaire Netflix serie genaamd Riverdale wordt deze haarkleur met de dag populairder. Grote kans dat jij dit jaar veel meer haren van klanten zal verven in tinten die lopen van koper, bordeauxrood tot dieprood.


2. Chocolade haarkleur

Om in het rijtje van warme haarkleuren te blijven benoemen wij de ‘chocolade’ haarkleur. Het gaat hierbij om een chocoladebruine haarcoupe. Bij deze haarkleur is het belangrijk om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken. Indien dit niet het geval is wordt deze haarkleur namelijk een stuk doffer. Raad jouw klanten daarom de juiste haarproducten aan om de koele chocolade tint in het haar te behouden.


3. Platinablond

Dit jaar zal blond populairder zijn dan ooit. We praten hierbij niet om donkerblond of de afwisseling van blonde highlights, máár kapsels geverfd naar platinablond. Waarschuw klanten zonder lichte haarkleur die een platinablond kapsel wensen dat deze kleur erg moeilijk is om te onderhouden. Hier zullen namelijk heel wat kappersbezoeken door volgen.


4. De mix van blond en bruin

Een andere haarkleur die zeer geliefd gaat zijn is de kleur waarbij er sprake is van een combinatie van bruin en blond, ook wel de ‘champignon’ kleur genoemd. Een enorm pluspunt van deze haarkleur is dat deze niet heel nauwkeurig hoeft worden bijgehouden. Dit komt, omdat de blonde punten pas halverwege worden ingezet. Met als voordelige uitkomt dat er geen echte uitgroei ontstaat.


5. Kleurrijke haarkleuren

De haarkleurtrend die jij nog meer kan verwachten zijn de felle en kleurrijke tinten. Van lila, blauw tot roze deze kleuren zullen aankomend jaar steeds vaker verschijnen in de kapsalon. Echter is het wel belangrijk om jouw klanten op de hoogte te stellen dat het niet goed is voor de gezondheid van het haar om regelmatig het haar te verven. Bovendien is bij het verven van het haar in een kleurrijke kleur een goede verzorging vereist. 


Succes met het adviseren van jouw klant!

Benieuwd of jij veilig werkt?