Alle blogs

De beste tips tegen chloorschadeHet is hoogzomer en de temperatuur in Nederland tikt de 40 graden aan. Tijd voor verkoeling... Grote kans dat jouw klant het zwembad in duikt. Nog grotere kans dat ze daarna met een droge klittenbos bij jou in de stoel zit! In deze blog lees de beste tips die je kunt meegeven.

Chloor stript het haar van natuurlijke oliën en vocht. Geen pretje voor het haar! Gelukkig kun je veel onheil voorkomen. Geef de volgende tips aan je klanten:

Maak je haar nat

Zwemmen zonder zorgen? Duik nooit met droog haar het water in. Haar neemt alles op als een spons. Zorg dat je haar al verzadigd is door het goed nat te maken onder de douche. Zo neemt het minder chloorwater op en droogt het minder snel uit.


Steek je haren op

Twee knotjes, een vlecht, chique chignon of messy bun: allemaal opties om je haren uit het water te houden. (Inspiratie nodig? Check deze blog!) Als je toch niet kopje-onder gaat en je haar droog wil houden, zwem je er ook nog eens mooi bij. Is je klant fanatiek met baantjes trekken en is nat haar niet te voorkomen? Een ouderwetse badmuts does the trick!


Spoel je haar goed uit

Na het zwembadbezoek is het belangrijk je haren goed uit te spoelen en te wassen om alle chloor-resten te verwijderen. Voor extra zachte lokken: gebruik een conditioner in de puntjes.

Verzorg je haar

Als je vaak zwemt, is het te adviseren om je haar wat extra aandacht te geven. Lekker thuis met een masker, of natuurlijk met een fijne kappersbehandeling ;)

Met deze vier tips kun je jouw klant adviseren om het haar zo goed mogelijk te beschermen tegen chloor. Op een zomer zonder droge plukken!Bronnen:
https://marieclaire.be/nl/haar-beschermen-zwembad-chloor
https://www.lekkerinhetleven.nl/beauty/haar/beschadigt-chloor-je-haar
https://macblogster.nl/voorkom-droog-haar-bescherm-je-haar-tegen-zeewater
Benieuwd of jij veilig werkt?