Meer blogberichten

Haar opsteken voor de zon: trends!

01 juli 2020

In één van de vorige blogs gaven we tips over hoe het haar het beste te beschermen is in de zomer. Eén van deze tips was om het haar vast te dragen: zo wordt het haaroppervlak dat aan de zon wordt blootgesteld kleiner. In deze blog enkele tips/trends voor het opsteken van het haar die jij kan meegeven aan je klant.

  1. Stylish paardenstaart

Een paardenstaart kennen we allemaal, is super stylish én effectief als zonbescherming. Wil je de paardenstaart opleuken? Probeer dit dan met de trend: scrunchies! Scrunchies zijn er in allerlei soorten, materialen en prints. Ook zijn ze lekker zacht voor het haar en dus geschikt voor beschadigd haar.


  1. ‘Wikkelstaart’

Wil je de staart simpel houden, maar toch een extra detail meegeven? Probeer dan dit model! Maak een paardenstaart en trek aan de bovenkant een plukje los. Wikkel dit plukje om de bovenkant heen en zet het vast met een schuifje. Simpel, maar wel super netjes!

  1. Chique knotje

Een simpel, effectief en chique kapsel blijft het knotje. Geef het een speels effect met een paar losse plukjes haar langs het gezicht - de rest van de haren kun je vastmaken met een paar schuifjes. Tip: Een laag knotje is gaaf te combineren met een hoed. Zo is het haar extra beschermd!  1. Haar invlechten

Kan jouw klant het haar zelf invlechten? Dan zijn vlechten zeker een aanrader. Op deze manier wordt het haar minder blootgesteld aan de zon. Ook is het een populaire haarstijl feesten en festivals (zodra dat weer mag).  1. Visgraatvlecht

Als afsluiting: deze toffe faux visgraatvlecht. Dit lijkt misschien lastig, maar kan jij of jouw klant deze zelf maken? Dan is dit een geweldige tip! Het model van de foto heeft haar vlecht iets losser gemaakt. Een stappenplan voor de visgraatvlecht vind je hier! We hopen dat je uit deze blog inspiratie hebt opgedaan en jouw klant kan adviseren met deze tips. Wil jij een repost van jouw haar-kunstwerk? We zien de foto’s graag tegemoet via #healthyhairdresser. Volg the Healthy Hairdresser op Instagram voor meer tips, feitjes en de laatste nieuwtjes uit de kappersbranche! 

Benieuwd of jij veilig werkt?