Alle blogs

Bescherm je haar tegen hittebeschadiging!Stijlen, krullen en föhnen. Veel van jouw klanten doen dit waarschijnlijk het liefst elke dag! Om het haar te stylen zijn vaak hittebronnen nodig. Het haar heeft het zwaar te voorduren, want deze hittebronnen kunnen oplopen tot 220 graden Celsius. Hoe zorg je ervoor dat het stylen van het haar niet zorgt voor beschadiging? In deze blog lees je hoe het haar beschermd kan worden tegen deze hitte.


Primer

Om het haar te beschermen tegen hitte, kan er gebruik worden gemaakt van een primer. Een primer is verrijkt met een verzorgende lichte olie. Deze olie zorgt voor een barrière tussen het haar en de hete stylingtools. Hierdoor wordt de impact van de hitte verminderd. Daarnaast zorgt een primer ervoor om de natuurlijke vochtbalans van het haar te behouden en voorkomt het uitdroging en beschadiging. De primer wordt in handdoek droog haar aangebracht, vlak voordat het haar in aanraking komt met de hete stylingtools.


Alternatieve stylingmethoden

Het is voor de hand liggend om een hete stylingtool te pakken, wanneer het haar gestyled moet worden, maar er zijn ook genoeg manieren om het haar te stylen zonder dat hier een hittebron voor nodig is. Voorbeelden van alternatieve stylingmethoden:

  • Luchtdrogen
  • Koele instelling op föhn
  • Slapen met vlechten in
  • Papillotten

Onthoud dat het belangrijk is om je haar regelmatig te hydrateren en te verzorgen met conditioner en haarmaskers om de algehele gezondheid en veerkracht te behouden, ongeacht welke stylingmethode je gebruikt.

Benieuwd of jij veilig werkt?