Alle blogs

Alles wat je wil weten over zilvershampooDe meeste mensen weten ongeveer wel wat zilvershampoo doet. Maar hoe leg je deze voordelen nu goed uit aan de klant? Wat zijn bijvoorbeeld de ingrediënten van zilvershampoo? Alles over zilvershampoo lees je in deze blog!


Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is shampoo dat naast het wassen van je haar, ook de gele/oranje gloed in je haar verwijdert. Blondines, gekleurde blondines en vrouwen met grijs haar wordt daarom vaak aangeraden zilvershampoo te gebruiken. De blauwe en paarse pigmenten in de shampoo neutraliseren de oranje/gele tinten in de haarkleur, welke daardoor verdwijnen.  Zo krijg je een koele haarkleur.  


Wat zijn de ingrediënten van zilvershampoo?

Net is als in normale shampoos zitten er ingrediënten in de shampoo die het overschot aan talg op je hoofdhuid verwijderen en productresten meenemen. Hierdoor wordt je haar ontvet en schoon. De blauwe en paarse pigmenten in zilvershampoo zijn vaak afkomstig van lavendel, dat kleine paarse plantje. Afhankelijk van de shampoo bevat zilvershampoo soms ook verzorgende ingrediënten, maar dat is niet altijd het geval.


Is zilvershampoo dan niet gewoon een soort haarkleuring?

Nee, ondanks dat zilvershampoo je haarkleur  doet veranderen  is het geen haarkleurmiddel.  Er zitten namelijk geen developers in zilvershampoo (oxidant of waterstofperoxide) die de haarkleur permanent doen veranderen. De paarse en blauwe pigmenten slijten namelijk met verloop van tijd. Gebruik je dus een tijd geen zilvershampoo, zal de gele/oranje gloed ook weer terugkomen. Hoe lang dit duurt hangt af van hoe vaak jij je haren wast en welke haarkleur je hebt. Bij vrouwen die van nature een donkere haarkleur hebben maar hun haar hebben geblondeerd, zal de zilvershampoo sneller uitgewerkt zijn dan bij natuurlijke blondines. Qua gebruik wordt bij een grijze haarkleur aangeraden elke wasbeurt zilvershampoo te gebruiken, terwijl natuurlijke blondines het beste effect zouden krijgen bij iedere ¾ wasbeurten.Nu weet jij alles over zilvershampoo en kun je het eventueel adviseren of zelfs gebruiken bij klanten. Het wassen van het haar van klanten valt onder nat werk, waarbij je kapperseczeem kunt oplopen. Lees hier hoe jij kapperseczeem kunt voorkomen en zo de haren van klanten kan blijven wassen!
Bronnen:

Lovehairstyles.com

r29.co 

roadaffair.com

haarwereld.nlBenieuwd of jij veilig werkt?