Alle blogs

Alles d’r af! Hoe rock je een kale kop?Mannen met terugtrekkende haarlijn of kale kruin proberen soms met man en macht hun blote huid te verhullen. Sommigen, ook vrouwen, zetten de stap: “Haal alles d’r maar af.” In deze blog alle adviezen die jij je kale klant kunt meegeven én celeb-inspiratie om de bald look te rocken.

"Ditch je shampoo niet!"

De kleine haartjes op het hoofd zijn bijna niet te zien, maar kunnen er nog steeds voor zorgen dat vetten, huidschilfers en viezigheid achterblijven zich opbouwen op de huid. 

Celeb-inspiratie: Amandla Stenberg

"Bescherm je huid tegen de zon"

Dit is iets wat een klant die nét kaal is gegaan makkelijk kan vergeten. De huid is nu niet meer beschermd tegen UV-straling en verbrandt makkelijk. 

Celeb-inspiratie: Vin Diesel

"Scheer je hoofd niet te vaak"

Dagelijks scheren geeft de huid heel wat te verduren. Bij het scheren worden niet alleen haartjes meegenomen, maar ook dode huidcellen. Door te vaak te scheren, droogt de huid uit waardoor een huidschilfers ontstaan. Dit lijkt op roos en kan heel vervelend zijn. 

Celeb-inspiratie: Jessie J

"Hydrateer je hoofdhuid"

Om de hoofdhuid gezond te houden, is het belangrijk om hem te hydrateren (zoals jij ook met je handen doet om ze gezond te houden!). Als je klant van shiny bald houdt, kun je adviseren dit te doen met een olie. Voor een matte finish gebruik je een moisturizer zonder olie. 

Celeb-inspiratie: LL Cool J

"Combineer je kale look met gezichtshaar"

De ultieme manier om zowel het kale hoofd én een baard of snor te accenturen is door ze te combineren. Zo wordt tevens de look gebalanceerd en voelt het minder als een - zoals kale mannen dit zelf noemen - bowlingbal of ei. Wel is belangrijk om te letten op een goede overgang van het kale hoofd naar het gezichtshaar. De beste optie? Een omgekeerde fade, van de kaak naar het hoofd toe. 

Celeb-inspiratie: Koning van de kale kop Jason Statham

"Investeer in het juiste materiaal"

Om zelf de kale look bij te houden, zal je klant waarschijnlijk zelf met een scheermes aan de slag gaan. Adviseer om te werken met een scherp mes of goed scheerapparaat én bijbehorende producten te gebruiken. Ten eerste scheercrème, -zeep, -schuim of -gel. Een scheermes op de huid zonder product is vragen om huidirritaties en gevoeligheid. Door na het scheren een paar minuten een warme handdoek op het hoofd te houden, worden de topjes van de afgesneden haartjes zachter, waardoor ze zichzelf niet oprollen in de huid. Zo voorkom je ingegroeide haren en scheerbultjes! 

Celeb-inspiratie: Amber Rose


Benieuwd of jij veilig werkt?