Alle blogs

7x de beste kapsels voor fijn haarHet droogt extra snel, breekt je speldjes niet af en heeft vaak geen stijltang nodig. Toch zullen veel vrouwen met fijn haar hier héél anders over denken. Bij jou in de stoel vragen ze ongetwijfeld om meer volume en wat meer body. Dat kun jij ze geven met het juiste kapsels. 7x inspiratie van bekende Nederlanders! 


Eva Jinek

Een van de eerste voorbeelden van een vrouw die fijn haar rockt is Eva Jinek. Met een bob creëer je volume! Hoe korter het haar, hoe kleiner de kans dat zware lokken gaan hangen langs het gezicht en zo het volume wegnemen. Nog meer effect? Knip een a-lijnbob die aan de voorkant iets langer is dan aan de achterkant.


Geraldine Kemper

Heeft iemand 't bij Geraldine ooit over 'fijn haar'? Het valt helemaal niet op. Highlights en veel verschillende tinten blond geven het haar diepte, waardoor het voller lijkt van zichzelf. Terwijl veel vrouwen met fijn haar de schaar erin (laten) zetten, is dit een goed voorbeeld van een lange look.


Angela Schijf

Je kent Angela waarschijnlijk met haar karakteristieke kaarsrechte pony uit Flikken Maastricht - pony's zijn ook goed voor het creëren van optisch volume - maar nu benadrukken we haar korte kapsel: een pixie is ideaal voor fijn haar. 


Angela Groothuizen

Door naar een andere Angela, die krullende lob heeft. Dit is een iets langere bob waarmee je qua styling alle kanten op kunt. Geliefd bij veel vrouwen met fijn haar! 


Georgina Verbaan

De wavy look geeft extra veel textuur in het haar waardoor het er vol en levendig uitziet. Mooi met verschillende lengtes!


Chantal Janzen

Geen schaar erin of extra texture spray: Chantal laat zien hoe een scheiding verschil kan maken! Door een diepe zijscheiding te stylen, valt het haar grotendeels naar één kant, waardoor het haar voller lijkt. Een quick fix! Helemaal door de schuine pony wordt er optisch volume gecreëerd. 


Kim Feenstra

Een goede look voor casual, zakelijk én feestelijk is de hoge staart. Kim draagt een strakke staart die de kleurverschillen in haar (s)ombre accentueren, maar je kunt hem bij je klant ook losser stylen. Hoe rommeliger, hoe meer volume je aan het kapsel geeft. Probeer eens gekrulde plukken in een staart, die lijkt dan extra vol! 


Hoe help jij je klant met fijn haar aan een kapsel met body?


Beeldbronnen: Superguide, JAN Magazine, ANP, N. van Ormondt, P. Smulders. 

Benieuwd of jij veilig werkt?