Alle blogs

Zorg voor de beste inrichting van je kapsalon met deze tips!Heb jij de grote wens om een eigen kapsalon te beginnen? Of ben jij momenteel zzp’er in de kapperswereld? Dan is een juiste inrichting van je kapsalon onmisbaar om verschillende redenen. Zo heeft de inrichting invloed op de sfeer die klanten ervaren in de kapsalon. Daarnaast is het ook van belang voor jouw werkgemak. In deze blog bespreken wij daarom verschillende tips, zodat jij zorgt voor de beste inrichting van jouw kapsalon! 

 

Interieur 

Het interieur is een doorslaggevende factor in termen van het behoud van klanten. Een onaantrekkelijk en oncomfortabel interieur kan ervoor zorgen dat klanten niet meer terugkeren. Zo zijn de stoelen waar de klanten in zitten gedurende de knipbeurt een belangrijk onderdeel van het interieur. Zorg daarom dat je kapsalon is voorzien van stoelen die zacht, breed genoeg en verstelbaar zijn.

 

De pompstoel

Een groot deel van je werkdag breng jij door op de pompstoel. De juiste inrichting en afstelling van deze stoel is daarom ontzettend belangrijk. Zorg er allereerst voor dat de horizontale afstand tussen jou en het hoofd van de klant maximal 30 cm is. Creëer vervolgens een vrije werkruimte van minimaal 70 cm en aan de achterzijde minimaal 100 cm. Wanneer deze vrije ruimte van minimaal 70 cm niet haalbaar is dan mag het ook een kleinere afstand tot minimaal 50 cm zijn. De voorwaarde hierbij is dat je door draaiing van de pompstoel toch de vereiste vrije werkruimte hebt.

 

Wachtruimte 

De wachtruimte is vaak het eerste onderdeel van je kapsalon waar klanten mee in aanraking te komen. In de wachtruimte is het belangrijk om te zorgen voor een gezellige sfeer, waardoor klanten binnen blijven wachten en je kapsalon niet verlaten. Daarnaast is het een optie om tijdschriften en kranten neer te leggen in de wachtruimte om verveling tegen te gaan. Zorg daarnaast voor extra service met een kop thee of koffie in de wachtruimte.


Benieuwd naar meer tips voor de beste inrichting van je kapsalon?

Neem dan een kijkje bij onze Gezond Werken Regels

Benieuwd of jij veilig werkt?