Alle blogs

Zo kom je van een groene gloed over je haar af!Veel mensen met blond haar krijgen een groene gloed over het haar na een dag zwemmen. Vaak wordt er gezegd dat deze gloed veroorzaakt wordt door het chloor in het zwembad water maar dit klopt niet! Hoe wordt deze groene gloed wel veroorzaakt en hoe kom je er weer vanaf? We vertellen het graag!

Groene gloed

Wat je waarschijnlijk niet wist is dat er in zwembad water kleine koperdeeltjes zitten. Deze deeltjes komen in het water doordat het water door koperen leidingen stroomt. De deeltjes leggen een soort koperkleurige coating over het haar en dit laagje geeft een groene gloed af.

En nu?

Er zijn manieren om snel van de groene gloed af te komen. Normaal zullen we het gebruik van een anti-roos shampoo niet snel aanraden maar in dit geval wel. Was het haar (indien nodige meerdere malen) met anti-roos shampoo en je zal merken dat de groene gloed verdwijnt. Mocht dit niet werken dan kan je er altijd voor kiezen om het haar semipermanent te kleuren.

Voorkomen

Onder het motto voorkomen is beter dan genezen geven we je graag nog een aantal tips om de groene gloed over het kapsel te voorkomen. Zo kun je tijdens het zwemmen een badmuts dragen. Daarnaast is het erg belangrijk om je haar direct na het zwemmen uit te spoelen. Ook kun je conditioner in je haar doen en het opsteken. De conditioner brengt een soort beschermende laag aan over je haar.Benieuwd of jij veilig werkt?