Alle blogs

Zo houd je een baard mooi en gezond!

26 augustus 2021

26 augustus 2021

Je zal er niet direct aan denken maar naast dat je een kapsel aandacht dient te geven dien je dit ook te doen bij een baard. Of het nou gaat om een stoppelbaardje, een volle baard of een sik, iedere baard verdient de nodige aandacht.

Wassen

Een van de belangrijkste redenen waarom je een baard goed moet verzorgen is hygiëne. Het is dan ook niet meer dan logisch om een baard dagelijks te wassen. Het wassen van een baard doe je gewoon met water en hierbij kun je af en toe een baardshampoo of een baardzeep gebruiken. Strijk een kleine hoeveelheid baardolie over de baardharen na het wassen om ervoor te zorgen dat de haren niet uitdrogen.

Exfoliëren

Bij het wisselen van seizoenen merk je dat de huid zijn best doet om zich aan te passen aan de wisselende temperaturen. Dit kan zorgen voor droogheid en soms zelfs roos. Het exfoliëren van de huid is daarom een essentieel onderdeel binnen de baardverzorging. Tijdens het exfoliëren zorg je ervoor dat dode huidschilfers worden verwijdert.

Voeden

Zowel de baardharen als de huid dienen goed verzorgt en gevoed te worden. Eerder noemden wij al baardolie en we willen je ook wijzen op een baardconditioner of baardbalsem. Je baard zal hierdoor gevoed en gehydrateerd worden.

Kammen

Door je baard regelmatig te kammen zorg je ervoor dat je de haarzakjes stimuleert. Het kammen zorgt ervoor dat de doorbloeding verbetert en de haargroei zal toenemen. Daarnaast zal het kammen van de baard er ook voor zorgen dat de baardconditioner of baardbalsem zich beter gaat verspreiden.

Benieuwd of jij veilig werkt?