Alle blogs

Zo blijft gekleurd haar zo lang mogelijk mooi!

20 april 2022

20 april 2022

Wanneer jij jouw klant hebt voorzien van een mooie frisse nieuwe coupe, wil je natuurlijk wel dat hij of zij zo lang mogelijk kan genieten van het gekleurde haar! In deze blog geven wij een aantal tips die jij jouw klant mee kan geven zodat zij er zelf voor kunnen zorgen dat hun gekleurde haar zo lang mogelijk zijn mooie kleur blijft houden.

Tip 1. Was het haar niet te vaak

Deze tip geldt ook voor niet-gekleurd haar, maar is nóg belangrijker wanneer het haar gekleurd is. Hoe vaker het haar wordt gewassen, hoe sneller de mooie kleur vervaagt.


Tip 2. Vermijd de hitte

Föhns, stijl- en krultangen en de zon zijn een no-go voor het haar. Al deze factoren veroorzaken uitdroging van het haar en zorgen ervoor dat de kleur sneller vervaagt.


Tip 3. Adviseer om de juiste verzorging te gebruiken

Om de kleur zo lang mogelijk mooi te houden, kan jouw klant het beste producten gebruiken die speciaal gemaakt zijn om gekleurd haar te verzorgen. Deze producten zijn erop gericht om gekleurd haar te beschermen en te behouden.


Tip 4. Vermijd het zwembad

Het wordt weer warmer, dus ook aantrekkelijker om een duik in een zwembad te nemen. Toch moet de klant hiermee oppassen. Koper in zwembadwater kan voor een reactie zorgen waardoor de prachtige blonde lokken ineens een groene gloed krijgen. Mocht het écht niet te weerstaan zijn, spoel dan het haar eerst met zuiver water. Het haar neemt dit water dan als eerste op en niet het zwembadwater.


Tip 5. Let op waar de parfum op wordt gespoten

Vaak spray je parfum in je haar zonder dat je er erg in hebt. Oeps, niet meer doen! De alcohol in jouw favoriete luchtje droogt je haar extreem uit en maakt je haarkleur dof. 

Benieuwd of jij veilig werkt?