Alle blogs

Voorkom stress op de werkvloer

19 augustus 2021

19 augustus 2021

Een beetje druk of stress op de werkvloer kan niet altijd kwaad. Het kan zelfs zijn dat je dit als prettig ervaart. En daarnaast, drukke tijden betekent vaak ook dat het goed gaat, toch? Wanneer de mate van stress en druk te hoog wordt, wordt het een ander verhaal. Dit kan uiteindelijk leiden tot verminderde kwaliteit van de dienstverlening, ziekte, verzuim in de vorm van overspannenheid, een burn-out, depressie of een posttraumatische stress stoornis. Dit wil je voorkomen! 


Wellicht helpen de volgende tips je wanneer je veel werkdruk ervaart:

  • Kijk eens naar de organisatie en planning van je werk. Merk je dat je telkens tegen de klok zit te werken? Misschien kan je beter de afspraken wat ruimer inplannen zodat je goed de tijd kan nemen voor de klant. Kwaliteit gaat immers boven kwantiteit.
  • Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je jouw spulletjes voor elkaar hebt.
  • Ken je grenzen. Neem niet teveel hooi op je vork en doe het rustiger aan als je merkt dat je een stapje teveel hebt gedaan.
  • Respecteer je pauzes. Neem de tijd om even te lunchen zodat je weer met volle energie aan de slag kan. Frisse buitenlucht doet wonderen. Maak eens een korte wandeling.
  • Weet wanneer je een stapje teveel hebt gedaan en doe het dan even rustig(er) aan. Maak dit ook bespreekbaar.
  • Zorg voor een goede werkhouding zodat je je lichaam zo min mogelijk belast.


Benieuwd of jij veilig werkt?