Alle blogs

Voorkom haaruitval met deze tips en tricks!Grote kans dat jij als kapper te maken hebt met klanten die last hebben van overmatig haarverlies. In deze blog behandelen wij daarom de tips en tricks waarmee klanten dit probleem kunnen voorkomen. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen. 


1. Voedingstoffen tegen haaruitval

Dat gezond en gevarieerd eten verschillende gezondheidsvoordelen heeft is algemeen bekend. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is, je raadt het waarschijnlijk al, ook ontzettend belangrijk voor de staat van het haar. Er bestaan verschillende vitamines en mineralen die een positieve werking hebben op de haargroei. Het gaat hier met name om vitamines en mineralen als zink, biotine, ijzer en vitamine D. Het slikken van voedingssupplementen maakt het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid een stuk makkelijker. Niet alleen vitamines en mineralen helpen tegen haarverlies, ook eiwitten zijn onmisbaar. Dit komt doordat eiwitten bestaan uit keratine, het bestandsdeel waar het haar uit is opgebouwd.


2. Relax

Stress heeft vele negatieve effecten zo ook op de groei van het haar. Het kan zijn dat stress je hormoonbalans verstoort. Deze verstoring kan mogelijk zorgen voor haaruitval. Daarom is het ontzettend belangrijk om jouw dagelijkse stress-niveau zo minimaal mogelijk te houden. Een goede tip hiervoor is om dagelijks rustmomenten in te plannen. Zo zijn wandelen, ademhalingsoefeningen, het nemen van een massage, dansen en meezingen op muziek voorbeelden van activiteiten die rustgevend kunnen werken.


3. Zorg voor voldoende hydratatie

Een hele simpele maar toch belangrijke tip, is om te zorgen dat je voldoende vocht binnenkrijgt.  Water is noodzakelijk voor de opbouw van het haar. Met een streven van een inname van 1,5 tot 2 liter water per dag zet jij al een enorm grote stap in de richting naar een kapsel zonder overmatig haarverlies.


4. Minimaliseer het gebruik van hitteproducten

Dat hitte slecht is voor de gezondheid van het haar is bij veel van jouw klanten vast bekend. Door het overmatig gebruik van hitteproducten is de kans op breekbaar haar een stuk groter. Dit kan overmatige haaruitval tot gevolg hebben. Echter betekent dit niet dat jouw klanten nooit hitteproducten mogen gebruiken, maar het is belangrijk om hier geen dagelijkse routine van te maken. Daarnaast is een aanzienlijke afstand tussen het hitteproduct en de hoofdhuid esentieel. En niet geheel onbelangrijk is om te vermelden dat een lauwwarme temperatuur van het product al voldoende effect oplevert.


5. Let op het gebruik van haarelastiekjes

Haarelastiekjes zijn een haaraccessoire die vele vrouwen dagelijks gebruiken. Er zitten helaas ook nadelen aan het gebruik van deze elastiekjes. Het kan de doorbloeding in het haar verminderen met doodde haarzakjes tot gevolg. Door te letten op de strakheid van de haarelastiekjes. Of nog beter de haarelastiekjes te vervangen door scrunchies of haarklippen kan dit probleem worden voorkomen.


Hopelijk help jij met deze tips jouw klanten naar een haarcoupe zonder haaruitval!
Benieuwd of jij veilig werkt?