Alle blogs

Vijf tips om uit je werkdip te komen!

08 september 2022

08 september 2022

De vakantie is voorbij en het is weer tijd om het normale leven op te pakken. Dit betekent voor jou dat je weer terugkeert in de kapsalon en weer een dag vol knipafspraken hebt. Merk jij dat de eerste weken je zwaar vallen door een gebrek aan motivatie, lastige klanten of collega’s die veel van je vragen? Om jou uit deze werkdip te halen hebben wij een aantal handige tips!


Tip 1. Stel je grenzen

Zorg ervoor dat er sprake is van een haalbaar en realistisch aantal werkzaamheden of afspraken waar jij verantwoordelijk voor bent. Ervaar jij stress van de hoeveelheid werk die er op je afkomt of worden er dingen verwacht die niet tot jouw takenpakket behoren? Geef dit dan meteen aan bij je leidinggevende en collega’s.


Tip 2. Luchtje scheppen

Neem even afstand van je werk door een kleine wandeling buiten. Zelfs een wandeling van 10 minuten werpt z’n vruchten al af. Frisse buitenlucht werkt namelijk stress verlagend door de daling van de bloeddruk, spierspanning en hartslag in de natuur. Een ander positief effect is dat frisse buitenlucht zorgt voor een verbetering van je concentratievermogen en creativiteit.


Tip 3. Nachtrust

Waarschijnlijk heb jij al vaker gehoord of gelezen over het belang van een goede nachtrust, maar toch benadrukken wij dit nog een extra keer. Een goede nachtrust heeft namelijk ook positief effect op jouw workflow. Een goede nacht slaap zorgt voor een beter humeur, waardoor de kans groter is dat jij opgewekt naar je werkplek vertrekt. Daarnaast werkt een goede nachtrust positief op je cortisolspiegel dat direct bijdraagt aan een vermindering van stress.


Tip 4. Beloon jezelf

Een methode die kan zorgen voor meer motivatie is door jezelf te belonen. Wanneer jij met jezelf afspreekt dat je jezelf met iets mag belonen na een fijne werkweek is het makkelijker om de motivatie te behouden om zoveel mogelijk klanten tevreden te stellen.


Tip 5. Muziek doet wonderen

Wat achtergrondmuziek op de achtergrond gedurende je knipafspraken doet wonderen voor zowel je mentale als lichamelijke gesteldheid. Muziek zorgt voor ontspanning en houdt je scherp. Ook verlaagt het je hartslag en bloeddruk.


Hopelijk kom jij door middel van deze tips uit je werkdip óf voorkom je hem op deze manier. Benieuwd of jij veilig werkt?