Alle blogs

Tips voor je haar met koud weer!De winter staat voor de deur! Met de toenemende kou wordt het essentieel om niet alleen je kleding aan te passen, maar ook je haarverzorgingsroutine. Hoe kun je voorkomen dat je haar droog en pluizig wordt? In deze blog delen we handige tips die je met je klanten kunt delen, zodat zij hun haar effectief kunnen beschermen tegen de kou!


Zorgvuldig föhnen

Na het douchen is het belangrijk om je haar grondig te föhnen, bij voorkeur op een lage temperatuur. Gebruik hierbij een verzorgend product om je haar te beschermen. Het is ook cruciaal om niet met nat haar naar buiten te gaan, omdat dit het risico op haarbreuk vergroot. Niemand wil immers een ijzige haardos, toch?


Gebruik haarmaskers, conditioners of serums

In de koudere maanden zitten we graag binnen bij de verwarming, maar dit is minder gunstig voor je haar. De droge lucht binnenshuis kan je haar uitdrogen en pluizig maken. Daarom is het belangrijk om regelmatig haarmaskers, conditioners of serums te gebruiken om je haar te voeden en te beschermen.


Matig de watertemperatuur tijdens het douchen

Een warme douche is heerlijk, maar extreem heet water is niet bevorderlijk voor je haar. Het hete water opent de haarschubben, waardoor je haar uitdroogt. Hierdoor probeert je haar vocht uit de omgeving op te nemen, wat pluizigheid veroorzaakt. Je hoeft niet per se koud te douchen, maar let erop dat je de temperatuur iets lager zet bij het wassen van je haar.


Beperk het wassen

In de winter, met de combinatie van kou en droogte, neemt de talgproductie op de hoofdhuid vaak toe, waardoor het haar sneller vet wordt. Was je haar daarom niet vaker dan 2 tot 3 keer per week. Kies ook zorgvuldig je shampoo, afhankelijk van de behoeften van je haar. Bij droog haar is een voedende shampoo bijvoorbeeld een goede keuze.


Daarnaast is het aan te raden om in de winter een comfortabele muts of ander hoofddeksel te dragen om droge en pluizige lokken te voorkomen. Hopelijk kunnen jouw klanten hiermee de winter met gezond haar doorkomen!

Benieuwd of jij veilig werkt?