Alle blogs

Tips voor het bezoek van een niet fitte klant

09 maart 2023

09 maart 2023

De wintermaanden zijn bijna achter de rug en langzaam beginnen de dagen langer te worden en de temperaturen te stijgen. Dit betekent dat de seizoenswisseling van winter naar lente nadert. Grote kans dat jij meer snotterende en hoestende kappers in de kappersstoel hebt tijdens deze tijd van het jaar. Een seizoenswisseling kenmerkt zich namelijk aan het feit dat mensen vatbaarder worden voor een verkoudheidsvirus. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is voor jou als kapper om te beslissen wat je moet doen in dit soort situaties. In deze blog geven wij jou daarom tips hoe jij het beste kunt handelen met zieke/snotterige klanten in de kapsalon!

 

Desinfecteren is key 

Wanneer je merkt dat de klant verkouden is vraag dan aan de klant om zijn of haar handen te desinfecteren met een desinfectiegel. Op deze manier worden virussen en bacteriën die zich bevinden op de handen gedood. Dit is belangrijk om te voorkomen dat andere klanten en jij zelf worden aangestoken met het verkoudheidsvirus. Zorg er daarnaast voor dat jij na de afspraak alle gebruikte middelen tijdens de afspraak met de klant desinfecteert door middel van een desinfectiespray en jouw eigen handen grondig wast.

 

Mondkapje dragen 

Voor jouw eigen gevoel kan het fijn zijn om een mondkapje te dragen en te vragen of de klant een mondkapje wil dragen. Dit mondkapje bedekt namelijk de neus en mond, waardoor de kans op verspreiding van het virus wordt verkleind.


Zorg voor een goede ventilatie 

Op het moment dat je een verkouden klant in de kappersstoel hebt zitten zorg dan direct voor een goede ventilatie. Dit kan onder andere door deuren en ramen open te zetten, een luchtreiniger in te zetten en te zorgen voor een goed ventilatiesysteem die aanstaat. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat de concentratie virussen en bacteriën in de lucht afneemt.


Draag handschoenen 

Een andere tip die wij jou kunnen aanraden is het dragen van handschoenen. Deze handschoenen voorkomen dat micro-organismen via je handen worden overgedragen. Bij gebruik van deze handschoenen is het belangrijk dat jij tijdens het dragen niet in contact komt met je kleding en gezicht.

 

Maak een andere afspraak

In het geval jij je echt niet prettig voelt bij de omstandigheden kan je er altijd voor kiezen om de afspraak te verzetten. Hier riskeer je alleen wel het risico tot een ontevreden klant, maar jouw gezondheid gaat boven alles. Benieuwd of jij veilig werkt?