Alle blogs

Tips voor een fijne werksfeer!Een fijne werksfeer is de sleutel naar succes! Gezellige collega’s, een werkomgeving waar jij helemaal jezelf kan zijn en altijd iemand voor je klaar staat.  In deze blog geven wij jou verschillende tips om van jouw werkplek een fijne óf nog fijnere plek te maken! 


1.    Spreek je waardering uit

Heeft een van jouw collega's jou geholpen in lastige situaties. Geef dan een compliment over zijn of haar goede hulp. Dit is een kleine moeite en heeft direct positief effect op de werksfeer. Jouw collega voelt zich hierdoor gewaardeerd. Nóg beter is om in de toekomst ook iets terug te doen voor deze collega. Dit alles zorgt voor teambuilding. 


2.    Gezamenlijk moment gedurende de werkdag 

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn waar jouw collega’s zich op dit moment mee bezig houden op het werk, maar ook buiten het werk. Zorg er daarom samen voor dat jullie minimaal één keer per dag bij elkaar komen om deze dingen te bespreken. Dit kan in de vorm van een gezamenlijke lunch of een gezamenlijke start van de dag. 


3.    Luister altijd naar je collega’s 

Het is belangrijk om goed te luisteren naar wat je collega’s te zeggen hebben. Hierdoor toon je interesse en zullen jouw collega’s ook luisteren naar wat jij te zeggen hebt. Tot slot voorkom je door goed te luisteren dat je belangrijke dingen mist en misverstanden uit de weg gaat. 


4.    Vier successen samen 

Samen met je collega’s werk je aan vastgestelde doelen. Wanneer deze doelen worden behaald en succes is bereikt, is het belangrijk om deze overwinningen ook te vieren. Dit stimuleert namelijk het groepsgevoel en zo raken jullie allemaal gemotiveerd om je de volgende keer weer zo in te zetten voor het halen van nieuwe doelstellingen. 


5.    Secundaire arbeidsvoorwaarden

Deze is specifiek voor de werkgevers onder ons. Denk namelijk goed na over de secundaire arbeidsvoorwaarden die jij opstelt en afspreekt met jouw medewerkers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat werknemers liever hebben dat een werkgever investeert in kleine momenten. Zoals flexibiliteit wat betreft vrije dagen en thuis werken. Dit heeft een positief effect op de werksfeer binnen jouw bedrijf! 


6.    Toon interesse

Het is belangrijk om het met jouw collega’s niet alleen over werk gerelateerde zaken te hebben. Kom meer te weten over het leven van jouw collega’s naast het werk door te vragen naar hobby’s of weekendplannen. Zo leer collega’s nog beter kennen en voelen zij zich gewaardeerd. 


Hopelijk helpen deze tips jou om je steentje bij te dragen aan het creëren van een fijne werksfeer, dat zorgt voor nog meer plezier in je werk! 


Benieuwd of jij veilig werkt?