Alle blogs

Tips tegen vettig haar!We hebben er allemaal weleens last van. Van die weken waarop het lijkt alsof we ons haar elke dag moeten wassen. Ook veel klanten hebben hier regelmatig last van en vragen dan bij jou om advies. In deze blog geven wij je een aantal tips, die jij jouw klant mee kan geven over hoe ze kunnen omgaan met haar dat snel vet wordt.


1. Was het niet te vaak!

Hoe vaker het haar wordt gewassen, hoe sneller het vet wordt. Adviseer jouw klant om het wassen te minimaliseren tot 2 of 3 keer per week.


2. Douche met een lagere temperatuur

Douchen met een hoge temperatuur, verhoogt de talgproductie. Dit veroorzaakt vettig haar. Door met een lagere temperatuur te douchen, vermindert de talgproductie op de hoofdhuid.


3. Gebruik conditioner alleen in de haarlengten en punten

Breng de conditioner alleen aan in de haarlengten en punten. Deze delen hebben de meeste verzorging nodig. Hierdoor kan het masseren van de hoofdhuid en het achterblijvende residu voorkomen worden.  


4. Spoel shampoos en conditioners goed uit

Achterblijvende residu heeft niet per se een direct effect, maar het kan er wel voor zorgen dat het haar sneller vetter oogt en dit wil natuurlijk niemand. Zorg daarom dat alle producten goed worden uitgespoeld.


5. Ga niet te vaak met handen door het haar

Je handen gebruik je overal voor en deze zijn vaker vet dan wat je doorhebt. Probeer minder door het haar heen te gaan. Wanneer je dit meerdere keren op een dag doet, wordt het haar sneller vet. Gebruik daarom een knip of haarlak zodat bepaalde plukken minder in de weg zitten.


6. Minimaliseer het gebruik van stylingproducten

Door dagelijks stylingproducten gebruiken, moet het haar vaker gewassen worden. Dit wil je voorkomen. Minimaliseer daarom ook het gebruiken van stylingproducten zoals gels, wax, haarlak en olies.


7. Kussensloop verschonen

Een extra tip waar niet snel aan gedacht wordt, is het regelmatig verschonen van je kussensloop. Terwijl je slaapt, ligt iedereen lekker te woelen met zijn hoofd. Hierdoor verspreiden vetten en residu van je hoofdhuid zich op jouw kussensloop.


Succes met het delen van deze tips met jouw klant!

Benieuwd of jij veilig werkt?