Alle blogs

Tips om op de juiste manier je haar te wassen!Haren wassen is een handeling die iedere klant in jouw kapsalon hoogstwaarschijnlijk dagelijks uitvoert. Het lijkt eenvoudig, maar hier kan ook veel fout gaan. Op een juiste manier het haar wassen is super belangrijk voor gezonde en stralende lokken. Lees daarom snel deze blog en geef jouw klanten dat extra beetje service met deze haarwas tips! 

 

Borstel je haar

Iedere klant herkent het wel de klitten in het haar na een wasbeurt. Naast dat het verschrikkelijk is om dit door te kammen is het ook nog eens ontzettend slecht voor de staat van het haar. Door deze klitten is de kans tot het afbreken van het haar namelijk een stuk hoger. Geef daarom aan dat het belangrijk is om het haar goed te borstelen, voordat iemand de douche instapt. Hierdoor verdwijnen de losse haren die de klitten veroorzaken.

 

Masseer de shampoo goed in

Veel van jouw klanten zullen hun shampoo met name bovenop hun haar smeren en hun achterhoofd en punten over het hoofd zien. Dit is erg zonde, want hierdoor kan de shampoo niet helemaal doordringen in alle haarpunten. Voor de meest effectieve werking van de shampoo is het essentieel om de shampoo goed in te masseren. Tip jouw klanten daarom om de shampoo te verdelen over twee handen en het goed in te masseren wanneer de shampoo over het haar wordt verdeeld.


Let op de hoeveelheid

Hoe meer schuim in het haar zit hoe schoner het voor jouw klanten aanvoelt. Hierdoor gebruikt waarschijnlijk een groot deel van jouw klanten een overmatige hoeveelheid shampoo. Dit is slecht voor de staat van het haar, want een te grote hoeveelheid shampoo kan het haar uitdrogen. Attendeer jouw klanten daarom op de hoeveelheid product die zij in hun haar smeren.


Spoel de producten goed uit

Een shampoo bestaat zowel uit reinigende en verzorgende bestanddelen. Voor stralende en schone lokken is het belangrijk om de reinigende bestanddelen goed uit te spoelen, want alleen dan voelt je haar schoner dan voor de wasbeurt. Daarnaast hoeven klanten niet bang te zijn dat de werking van de verzorgende bestanddelen ten onder gaat deze blijven gewoon in het haar zitten.


Dep het haar droog 

Een groot deel van jouw klanten wrijft het haar waarschijnlijk droog met een handdoek na het douchen. Dit is een echte ‘no-go’ voor gezonde haarpunten. Deze wrijving verstoort, namelijk de haarschubben met pluizig haar tot gevolg. Stel jouw klanten hiervan op de hoogte en geef aan dat zij hun haar droog moeten drukken. Het is belangrijk om eerst het haar droog te wringen en er daarna een handdoek in te wikkelen.


Hiermee kan jij jouw klanten goed advies geven over hoe zij hun haar op de juiste manier kunnen wassen. 


Benieuwd of jij veilig werkt?