Alle blogs

4x tips om het haar te beschermen deze zomerHet is bijna zomer! 20 juni begint de zomer officieel en de eerste hete dagen hebben we inmiddels al achter de rug. Zwembaden en andere (zwem)gelegenheden zijn na de quarantaine weer geopend, kortom gaan mensen de deur weer uit. Door dit zonnige weer kan het haar beschadigen en daarom is het van belang dat er aandacht besteed wordt aan haarbescherming. Met de tips in deze blog kun jij je klant adviseren hoe het haar zo gezond mogelijk gehouden kan worden deze zomer.

Door zonlicht, zout en chloor kan het haar verkleuren en uitdrogen. UV-straling verlicht de pigmenten in het haar en zout haalt vocht uit het haar. Chloor heeft een reinigende werking, maar stript de hoofdhuid van natuurlijke talg. Hierdoor wordt het haar extra droog.

Natuurlijk is uitdrogen hartstikke slecht voor het haar. Het haar kan hierdoor beschadigen, gaan splijten, afbreken of pluizig worden. In deze blog 4 tips om het haar te beschermen in deze zonnige periode.

1. Spoel het haar vóór en na het zwemmen uit met water
Zorg dat het haar goed nat is voordat je het zwembad in duikt. Op deze manier geef je zout chloor en mineralen minder kans om het haar binnen te dringen. Omdat de stoffen, ondanks het afspoelen, alsnog wat kunnen binnendringen, is het goed om je haar ook na het zwemmen af te spoelen met kraanwater.

2. Een gezond eetpatroon is belangrijk
Als je klant op zijn/haar eetpatroon let, verzorgt hij/zij het haar automatisch van binnenuit. Erg belangrijk is om voldoende te drinken. Daarnaast is het belangrijk je te voldoen aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen, mineralen en proteïnen.

3. Verberg het haar voor de zon
Zonbescherming voor het haar is ontzettend belangrijk. Door het haar te beschermen vermijd je beschadiging, uitdroging of verkleuring van het haar. Door een hoedje of een sjaal te dragen, het haar op te steken, in te vlechten of in een staart te dragen wordt het haaroppervlak dat aan de zon wordt blootgesteld kleiner. Misschien kan je jouw klant bijvoorbeeld laten zien hoe ze haar eigen haar moet invlechten.

4. Gebruik beschermende haarproducten
Er zijn gelukkig haarproducten die het haar beschermen tegen de zon. Deze producten zou je voor kunnen stellen. Het is van belang dat de producten in ieder geval één van de volgende ingrediënten bevat:

  • UV filters: dit biedt bescherming tegen Uv-straling;
  • Oliën: deze voeden het haar en geven glans;
  • Antioxidanten: antioxidanten herstellen de cellen van het haar en beschermen ze;
  • Glycerine: glycerine hydrateert het haar;
  • Siliconen: siliconen werken waterafstotend en stoten dus ook zout, chloor en mineralen af.


Let op, is jouw klant curly girl? Let dan op welke ingrediënten het tegen zon beschermende haarproduct bevat. Lees de vorige blog om te zien hoe je het type krul bepaalt en welke ingrediënten gemeden moeten worden.

Veel succes en alvast een fijne zomer gewenst!

Bron:
haarshop.nl


Benieuwd of jij veilig werkt?