Alle blogs

Statisch haar in de salon voorkomen

17 september 2019

17 september 2019

Statisch haar in de salon voorkomen

Nu de temperaturen dalen, krijgen veel lokken (helaas!) weer de neiging om te stijgen, oftewel statisch haar. Heel vervelend wanneer je net het haar van je klanten wilt knippen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe statisch haar ontstaat én hoe je statisch haar kunt voorkomen.

 

Hoe ontstaat statisch haar?

Als de luchtvochtigheid hoog is, heb je een dun laagje water op je huid. Dit water geleid de elektriciteit, waardoor de statische elektriciteit kan wegvloeien. In de winter is de luchtvochtigheid te laag, waardoor het laagje water op je huid en haar verdwijnt. Als dit gebeurt, dan wordt het haar statisch.


5 tips om statisch haar te voorkomen

1. Conditioner

Wij kappers weten dit natuurlijk allang, maar conditioner zorgt ervoor dat het haar minder droog is. Raad daarom klanten aan om conditioner te gebruiken nu het weer wat minder wordt. Zo ziet het haar van de klant er gezonder uit én heb jij minder last van statisch haar wanneer je wilt gaan knippen!



2. Goede borstels

Borstels, gemaakt van plastic en metaal, zorgen ervoor dat het net lijkt alsof het haar ontploft is in deze tijd van het jaar. Een borstel waarvan de haartjes gemaakt zijn van nylon zorgt minder snel voor statisch haar. Een goede aanbeveling als een klant je advies vraagt om statisch haar tegen te gaan!


3. Wax of olie

Natuurlijk zijn er ook haarproducten die statisch haar tegen gaan. Is het haar van de klant echt ontembaar en wil je het leuk stylen? Gebruik dan wat wax of haarolie. Zo is het haar wat vetter en zwaarder waardoor het minder makkelijk statisch wordt.



4. Nat maken

Statisch haar nat maken werkt ook altijd goed. Zo herstel je het laagje water en maak je het haar zwaarder, waardoor het minder makkelijk overeind gaat staan. Als je nat gaat werken, zorg dan wel dat je dit veilig doet. In deze blog lees je hoe.


5. Droogtrommeldoekjes

Deze tip klinkt heel vreemd, maar het werkt echt! Is het haar van je klant heel ontembaar en wil je het niet vochtig maken? Wrijf dan heel voorzichtig een droogtrommeldoekje over het haar van de klant. Van haarwortel tot punt; het haar wordt direct minder statisch.



Met deze tips weet jij wat je kan doen om statisch haar in de salon tegen te gaan! Welke ietwat vreemde tip ga jij als eerst uitproberen?



Bronnen

Cosmopolitan

Margriet

mens-en-gezondheid

Beautyscene

Kledingstyliste

Girlz



Benieuwd of jij veilig werkt?