Alle blogs

Is nat haar kammen of borstelen schadelijk?Je hebt vast wel eens gehoord dat je je haar niet mag kammen en/of borstelen als het nat is. Maar is dit wel echt zo? Wij hebben het antwoord voor je. Het is namelijk niet helemaal waar. Of je je haar beter nat of droog kunt kammen/borstelen hangt puur af van je haartype. In deze blog vertellen we per haartype hoe en wanneer jij je haren het beste kunt borstelen om schade te voorkomen.

Heb je steil of golvend haar, dan kun je het beter droog kammen of borstelen, terwijl je dit met krullen of kroezig haar juist beter kunt doen als je het net gewassen hebt. Waarom maakt dit dan zo’n verschil?

Haar dat net is gewassen, is over het algemeen iets zwakker. Het haar is zich dan namelijk aan het herstellen van de wasbeurt. Wanneer je je haren dan gaat kammen of borstelen is de kans aanwezig dat het haar beschadigt. Door het te kammen/borstelen wanneer het droog is voorkom je beschadiging. Wil je het wel graag kammen of borstelen als het nat is? Dan is het verstandig om je haar te ontwarren met conditioner.

Heb je krullen of kroeshaar? Dan kan je bijna niet anders dan je haar te borstelen als het nat is. Het is niet aan te raden krullen te borstelen als het droog is. Je beschadigt je haar al snel, omdat dit haartype vaak nog kwetsbaarder is en je de krullen dan uit elkaar borstelt. Tip voor knopen: begin onderaan met borstelen en ga langzaam naar boven. Het is in ieder geval handig om een speciale kam of borstel aan te schaffen voor je krullen, dit zorgt voor veel minder pluis. 

Succes! 

Bronnen:

www.margriet.nl 
www.esthetichealth.nl
www.hebjehaarweer.nl 
www.goodhousekeeping.com
www.freepeople.com

Benieuwd of jij veilig werkt?