Alle blogs

Ken jij de Peek-a-Boo al?Een kleurtrend met een twist. Een natuurlijk-gekleurde coupe krijgt een speelse look met de peek-a-boo! De variaties zijn eindeloos en je kunt lekker creatief zijn. In deze blog laten we zien wat deze trend inhoudt, wat toffe kleurencombinaties zijn en hoe je het haar verzorgt.


Wat is peek-a-boo hair?

Peek-a-boo is een verftechniek waarbij je alleen de onderste lagen van het haar kleurt, waardoor je af en toe een stukje kleur onder de lokken vandaan ziet komen. Als je klant iets bolds wilt proberen, maar niet helemaal committed is, is dit een fijne oplossing! De naam peek-a-boo komt van het kinderspel 'kiekebo', waar plots iets tevoorschijn komt. Kleur! 


Peek-a-boo op blond haar 

Blond haar is heel geschikt om felle kleuren te gebruiken die lekker contrasteren met het lichte haar, zoals knalroze of blauw. Toch iets subtieler? Ga voor het contrast met een andere schakering blond, zoals de honingblond onder witblond! 


Peek-a-boo op rood haar

Rode lokken hebben al zo veel kleur van zichzelf, maar laat dat je niet weerhouden om een extra colour pop te geven. Tof om zowel tinten dichtbij de eigen haarkleur te doen (zoals roze) of het contrast op te zoeken met blauw en paars.


Peek-a-boo op bruin haar

Heeft je klant bruin haar, probeer dan zeker eens een pasteltint als peek-a-boo. Die constrasteren mooi tegen het donkere haar. Lila, zachtroze, babyblauw... Je kunt 'm zelf customizen en ook meerdere kleuren aanbrengen!


Peek-a-boo op zwart haar

Een kleurrijke twist als deze op zwart haar vergt iets meer commitment dan met lichte lokken. De kans is namelijk groot dat je eerst de onderste laag haar moet ontkleuren of bleken om de kleuren goed tot hun recht te laten komen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je ook echt alle kanten op. Eén felle kleur, of een hele regenboog? Een galaxy-look? Hier kun je echt creatief zijn. 


Hoe verzorg je peek-a-boo hair?

Het fijnste aan deze kleurtrend is dat je niet bang hoeft te zijn voor overduidelijke uitgroei. Deze zit toch grotendeels onder de bovenste laag haar! Waar je wél om moet denken is dat het gekleurde haar meer aandacht nodig heeft dan de ongekleurde bovenste laag. Adviseer je klant om shampoo en conditioner te gebruiken die speciaal geschikt zijn voor gekleurd haar. Zo kan ze (of hij) het langst van de look genieten! Ook is het goed om te weten dat je klant nog eens terug moet komen voor een touch-up; niet bij de haarwortels, maar tegen het vervagen van de kleur.


Hoe breng je de kleuring veilig aan?

Jij zal niet degene zijn met droog haar, maar wél met droge handen! Bij deze behandeling maak je gebruik van een kleuring, dus zorg dat je...

  • tijdens het aanbrengen handschoenen draagt van nitril die goed aansluiten en poedervrij zijn; 
  • een kleuring gebruikt die niet stuift, of hem prepareert onder een afzuigkap of goed geventileerde ruimte; 
  • bij het klaarmaken van het mengsel ook vast je handschoenen aantrekt; 
  • je werkblad schoonhoudt en zo weinig mogelijk knoeit. 


Is jouw klant in voor deze speelse trend? 

Benieuwd of jij veilig werkt?