Alle blogs

How to: Hoe kun je zelf thuis uitgroei bijwerken?Alle kapsalons zitten dicht en het ziet er naar uit dat dit ook nog wel een tijdje zo zal blijven. Ondertussen groeit jouw haar natuurlijk gewoon door, maar dat houdt ook in dat jouw uitgroei steeds groter en groter wordt. Het wordt dus tijd voor een kleine stay at home kappersopleiding, hoe kun je thuis zelf je uitgroei bijwerken?


Je uitgroei permanent bijwerken

Gelukkig is de drogist nog open en zijn er ook een aantal kapsalons waar je je kleuring zelf kunt afhalen (inclusief gebruiksaanwijzing). Zo kun jij jouw uitgroei zelf bijwerken en is de periode tot een bezoekje aan de kapper simpel te overbruggen. Bij permanente haarkleuring dringt de kleur echt jouw haren binnen en blijft het de komende weken zitten, ook als je je haren wast. Wil jij je uitgroei permanent bijwerken? Kies er dan voor om je hele haar te kleuren, zodat je geen (extreme) kleurverschillen krijgt. Voor kort haar heb je genoeg aan één verpakking, voor lang haar heb je twee verpakkingen nodig.

Vaak is het moeilijk om de juiste kleur te kiezen. Het is dan belangrijk om goed te kijken naar de kleurschema’s op de verpakking en dit te vergelijken met de kleur van jouw eigen originele haarkleur.

Heb je een kleur gekozen? Dan kan het bijwerken van jouw uitgroei beginnen. Volg daarvoor het stappenplan zoals hieronder. Maar houd er rekening mee dat de gebruiksaanwijzing op de verpakking altijd leidend is.


Stap 1


Zorg ervoor dat de kleuring niet in je kleding trekt en bescherm deze door middel van een handdoek om je nek. Borstel of kam jouw haren dan goed door totdat alle knopen er uit zijn en maak een rechte scheiding in het midden van jouw haar.


Stap 2

Vaak moet je bij de DIY-pakketjes van de drogisterij twee producten met elkaar mengen. Lees goed op de verpakking welke dat zijn en meng ze met elkaar.


Stap 3

Trek de bijgevoegde plastic handschoenen aan en kleur je middenscheiding met de kwast en de verf.


Stap 4

Maak een nieuwe scheiding naast je middenscheiding, op ongeveer 2 cm afstand, en kleur ook deze. Herhaal dit totdat je je hele haar hebt gehad. Maak hierbij scheidingen die zowel verticaal als horizontaal over je hoofd lopen. Wees er zeker van dat je niks mist! Vergeet ook vooral de aanzet aan de voorkant, bij je voorhoofd en je oren, niet.


Stap 5

Kam vervolgens alle haren naar achteren en verdeel het laatste beetje kleuringen over je haar.


Stap 6

Kijk goed op de verpakking hoe lang de kleuring moet intrekken. Spoel daarna jouw haren uit met warm water en was het met een shampoo.Het eindresultaat! Je uitgroei semi-permanent bijwerken

Wanneer je het niet aandurft om je haar permanent te kleuren, kun je ook kijken naar een semi-permanente kleuring. Bij de drogist zijn verschillende soorten haarkleuring verkrijgbaar, waaronder semi-permanente kleuring. Deze kleuringen trekken niet in jouw haren, maar óm jouw haren heen. Gemiddeld gaat een semi-permanente haarkleuring zo’n 28 wasbeurten mee. Hopelijk zijn daarna de kapsalons weer geopend en kan de kapper weer gewoon jouw uitgroei bijwerken.


Je uitgroei tijdelijk bijwerken 

Ben je bang dat je niet het juiste product of misschien wel helemaal de verkeerde kleur kiest? Dan is er een mogelijkheid om jouw haar tijdelijk te kleuren. Dit doe je met een poedervorm waarmee je de uitgroei kunt bijwerken. Je kunt het eigenlijk zien als een soort make-up, maar dan voor jouw haar. Je brengt het aan op de uitgroei vanaf de wortels van je haar. Het poeder vermengt zich vervolgens met jouw haarkleur. Pas wanneer je je haren wast met shampoo gaat het er weer uit.Benieuwd of jij veilig werkt?