Alle blogs

Hoe maak jij, als werkgever, veilig en gezond werken bespreekbaar in jouw salon?

24 maart 2021

24 maart 2021

Veilig en gezond werken is vaak niet het eerste onderwerp dat tijdens de pauze ter tafel komt. Toch is het belangrijk om dit samen met jouw medewerkers bespreekbaar te maken. Want hoe meer erover wordt gesproken, hoe meer het onderdeel wordt van de werkwijze en de dagelijkse gang van zaken. Zo werken we allemaal naar betere werkomstandigheden in de kappersbranche! En dat is belangrijk voor ons allemaal. Wij geven je een paar tips hoe jij veilig en gezond werken kan opnemen in jouw salon.1. De zelftest 

Een speelse en laagdrempelige manier om jouw kennis en dat van jouw team bij te spijkeren is via de zelftest. Wie van jouw team haalt de hoogste score?


2. Onderdeel functioneringsgesprek

Neem veilig en gezond werken als standaard onderdeel mee in functioneringsgesprekken. Werken jullie al met persoonlijke doelen? Toets bijvoorbeeld hoe jouw werknemers omgaan met agressie in de salon en bespreek waar zij zich nog in kunnen ontwikkelen.


3. Continue toegang

Zorg dat jouw medewerkers altijd toegang hebben tot informatie over veilig en gezond werken. Bij voorkeur daar waar de keuze wordt gemaakt om veilig en gezond te werken. Hang bijvoorbeeld memo’s bij de handschoenendispenser, zodat de medewerker weet wanneer welke handschoen te gebruiken.


4. Een beeld zegt meer dan...

Beeld kan een boodschap soms beter overbrengen dan tekst. Wij hebben een aantal instructievideo’s opgenomen. Bekijk ze samen op ons kanaal of verspreid ze intern.Kan jij zelf ook een opfrisser gebruiken over wat de regels nou precies zijn? Bekijk hier hoe jij gezond en veilig aan het werk kan gaan.

Benieuwd of jij veilig werkt?