Alle blogs

Hoe herstel je beschadigd haar?Beschadigd haar is erg vervelend ! Het haar voelt droog aan, het is niet in model te krijgen  het is pluizig en je ziet gespleten haarpunten. In deze blog geven wij een aantal tips hoe je je klant kan helpen om beschadigd haar te herstellen!

Adviseer een regelmatige knipbeurt

Door het goed bijhouden van op tijd naar de kapper gaan heeft de klant minder last van gespleten haarpunten. Adviseer om deze regelmatig af te laten knippen, zo ziet het haar er al een stuk gezonder uit.

Gebruik conditioner en maskers

Door wekelijks een conditioner en/of masker te gebruiken, breekt het haar minder snel af. Ook wordt het haar tegen de zon en uv stralen beschermt. Was daarnaast het haar niet iedere dag. Adviseer om het haar zo min mogelijk te wassen. Dit is voor sommige personen lastig, maar probeer het echt zo min mogelijk te doen. Hierdoor wordt de hoofdhuid veel minder droog en gevoelig.

Droog je haar voorzichtig

Klaar met het wassen van je haar? Ga dan niet te hard met de handdoek door het haar wrijven om het sneller droog te krijgen. Adviseer om het rustig droog te deppen.

Gebruik een satijnen of zijden kussensloop

Door het gebruiken van een gladdere stof is er minder wrijving tussen het haar en het kussen en hierdoor wrijft het haar er zachter langs.

Adviseer slapen met de haren vast

Slaap vooral niet met het haar in een hele strakke staart. Hierdoor ontstaat er veel druk op het haar en kan het sneller afbreken. Door het vast te dragen, is er ook minder wrijving.


Kam en borstel je haar zo min mogelijk

Door veel het haar te borstelen, wordt het haar sneller vet en dan wil je het weer graag wassen. Tip 3, gaf al aan dat je dit niet te veel moet doen. De wrijving tussen een borstel en het haar, is een grote boosdoener. 

Vermijd de hete stylingtools

Adviseer om zo min mogelijk hete stylingtools te gebruiken, want deze beschadigen het haar 100%. Mochten hete stylingtools toch gebruikt worden, zorg er dan voor dat je een heat protector aanbrengt

Benieuwd of jij veilig werkt?