Afgelopen maandag hebben wij de derde editie van de webinar georganiseerd. In deze blog praten we jou bij over deze succesvolle editie en blikken we terug naar de hoogtepunten van deze webinar.
Deze editie stond in het teken van psychosociale arbeidsbelasting en hebben we besproken hoe je een te hoge werkdruk, pesten en discriminatie op de werkvloer kan voorkomen. Wij kijken terug op een mooie webinar!
Als gastspreker was Dwight van van de Vijver aanwezig. Dwight vertelde bij de tweede webinar al een aantal dingen over psychosociale arbeidsbelasting. Afgelopen maandag zijn Sanne en Dwight écht de diepte ingedoken wat betreft de psychosociale arbeidsbelasting binnen de kappersbranche.
Psychosociale arbeidsbelasting ontstaat wanneer er sprake is van ongewenste omgangsvormen of een te hoge werkdruk. Dwight praatte de deelnemers bij over de vervelende gevolgen die dit verschijnsel met zich mee kan brengen zoals; angst, een verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, slapeloosheid en neerslachtigheid.
Je gunt het niemand om in een situatie terecht te komen, waarbij er sprake is van een vorm van psychosociale arbeidsbelasting. Dwight vertelde daarom uitgebreid over de wijze waarop dit verschijnsel te voorkomen is. Duidelijk werd dat de maatregelen die hiervoor genomen moeten worden per situatie verschillen. Hij gaf aan dat het de taak van de werkgever is om maatregelen te nemen om werkdruk tegen te gaan. In situaties als zzp’er, student of ambulant heb je niet te maken met een werkgever en benadrukte Dwight dat je genoodzaakt bent zelf maatregelen te nemen door bijvoorbeeld een stap terug te nemen wanneer dat nodig is.
Ook klanten kunnen ongewenste omgangvormen met zich meebrengen. En dat het daarom ontzettend belangrijk is om een positieve houding aan te nemen en elke klant persoonlijk te benaderen. Tot slot gaf Dwight de deelnemers tips om zo goed mogelijk uit een situatie met psychosociale arbeidsbelasting te komen.
Tijdens de webinar was er voor de deelnemers de mogelijkheid om via de poll hun ervaring te delen en werd hun kennis getest. Wij willen de deelnemer via deze weg nogmaals bedanken voor hun actieve houding en het delen van hun ervaringen!
Heb jij deze webinar helaas moeten missen? Binnenkort komt hij online dus houd onze socials goed in de gaten!