Alle blogs

Hoe kun je je haar dragen tijdens het slapen zonder het te beschadigen?Het liefst heb je je haar natuurlijk goed zitten op ieder moment van de dag, maar tijdens het slapen is dit niet van toepassing. Toch is het wel belangrijk om erover na te denken hoe je je haar doet wanneer je het bed in duikt. Slaap je met je haar los? Draag je het in een vlecht of een knot? Wat is nou eigenlijk het best voor je haar? We geven je graag een aantal tips!

Nat haar is een no go!

Vanuit de douch, gelijk lekker in bed springen, wat is dát heerlijk! Maar niet goed… want je krijgt er pluizig haar, veel klitten en knopen van. Door de wrijving met je kussen, breekt je haar sneller af en dat wil je niet.

Doe je haar in een staart

Als je een onrustige slaper bent, is het een goed idee om je haar vast te dragen terwijl je slaapt. Denk er wel aan om je haar in een losse staart te doen. Op deze manier, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je haar en het kussen. Als je rustig slaapt kan je je haar prima los laten.

Gebruik de juiste kussensloop

Een satijnen of zijden kussen is écht een aanrader. Deze trend is tegenwoordig onmisbaar en ze zijn bijna overal wel te koop. Een satijnen en zijden kussen helpt om minder snel last van klitten en vet haar te krijgen + blijft het haar beter in model zitten.

Haal een borstel door je haar

Tijdens het slapen maakt onze hoofdhuid natuurlijke oliën aan. Als je voordat je naar bed gaat, je haar borstelt worden deze oliën goed verspreid over de rest van je haar. Het resultaat: glanzende lokken en minder klitten en knopen.


Benieuwd of jij veilig werkt?