Alle blogs

Hoe bescherm je je haar tijdens deze koude winterdagen?De kou heeft veel effect op hoe je haar zit, maar ook de gezondheid van je haar. Daarom is het belangrijk om hier goed je aandacht aan te besteden. In deze blog hebben wij een aantal tips voor je, waarmee je haar geen blijvende schade zal hebben door de kou.


Ga niet met nat haar naar buiten

Ga absoluut niet met nat haar naar buiten. Zorg ervoor dat je je haar goed droog föhnt. Als je wel met nat haar naar buiten gaat, loop je het risico dat je haar kan bevriezen of zelfs kan afbreken, en dat wil je niet.

 

Douch wat minder warm

We weten dat het heerlijk is, zo’n warme douch in de ochtend als je net wakker bent of aan het einde van je dag. Alleen probeer de kraan eens wat minder warm te zetten. Dit is namelijk veel beter voor je haar!

 

Bescherm je haar met een hoofddeksel

Het is niet alleen lekker warm, maar ook nog eens beter voor je haar. Draag een muts of een ander hoofddeksel! Om het statische kapsel te voorkomen nadat je deze afdoet, kan je een zijden sjaal om je kapsel heen wikkelen voordat je de muts of hoofddeksel opdoet. Wat ook helpt is een droogtrommeldoekje of een keukenpapiertje door je haar te halen na die tijd. Je borstel inspuiten met haarlak en deze door je lokken halen, is ook een optie!

 

Gebruik extra verzorging

Nadat je in de kou bent geweest, is het heerlijk om bij de verwarming op te warmen. Echter is dit minder fijn voor je haar. De droge lucht zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en gaat pluizen. Gebruik daarom extra verzorging zoals een haarmasker, conditioner of serum.


hairfinity.com

haarspullen.nl

harpersbazaar.com

kapsels.net

weekend.knack.be

Benieuwd of jij veilig werkt?