Alle blogs

Hittebestendig haar door middel van een heatprotectorAls kapper creëer je prachtige kapsels, waarbij vaak een warme stylingtool wordt gebruikt. Dit gaat ten koste van het haar. De hete stylingtools zorgen voor uitdroging en beschadiging van het haar. Door gebruik te maken van een heat protector wordt dit voorkomen. In deze blogs leggen we je dit graag uit, zodat jij dit met jouw klant kan delen. 


Beschermd laagje

Heatprotectors vormen een beschermende barrière over de haarschubben, waardoor je krultang of stijltang soepel over het haar glijdt en je moeiteloos prachtige krullen of steile plukken kunt maken. Hierdoor is het haar minder in contact met de hete stylingtool. Het is belangrijk om sprays te gebruiken waar ‘vriendelijke’ siliconen inzitten, zoals dimethicone copolyol, stearoxy dimethicone en behenoxy dimethicone, voor het optimale resultaat.


Voedende bestanddelen

Naast dat een heatprotector beschadiging tegengaat, wordt het haar zelfs verzorgd. Heatprotectors werken hetzelfde als een conditioner/crèmespoeling. In de sprays zitten vitamines en vetzuren die het haar voeden. Hierdoor is het haar glanzend en veerkrachtig na het föhnen.


Vocht vasthouden

De spray zorgt voor een beschermend laagje over de haarschacht, waardoor vocht wordt vastgehouden. Het laagje dat het haar omhult, geeft een vochtig gevoel, maar het oppervlak wordt sneller droog. HieDit zorgt ervoor dat het haar sneller droogtHihet creëert ook een beschermend laagje over de haarschacht, waardoor vocht wordt vastgehouden. Hierdoor is het haar minder lang blootgesteld aan de föhn, wat extra fijn is voor een snellere droogtijd!


Olie en hitte

Hoewel het af te raden is om olie recht op het haar aan te brengen bij gebruik van hete stylingtools (zoals olijf- of kokosolie), zijn de heatprotectors die verkrijgbaar zijn met olie juist extra voedend. Avocado-, argan- en druivenpitolie doen het goed in de sprays. Ze zijn lichtgewicht, waardoor het haar wel de glans en bescherming krijgt, maar niet zwaar wordt.Benieuwd of jij veilig werkt?