Alle blogs

Haren verven? Let hier op!Van highlights, balayages, babylights tot aan bip dyes deze termen klinken jou als kapper vast bekend in de oren. Veel van jouw klanten zullen namelijk wel in zijn voor een kleurtje in hun haar. Jij zult vast al veel weten over haar verven, maar geen mens is ooit uitgeleerd. In deze blog bespreken wij daarom verschillende punten waar jij als kapper op moet letten om het mooiste resultaat te bereiken bij het verven van de haren van jouw klanten! 


Keuze voor de haarkleur  

Om ervoor te zorgen dat de haarkleur goed past bij de klant is het belangrijk om te kijken naar de ondertoon van het gezicht. Zo past bij een klant met een relatief koele ondertoon, vaak een koelere haarkleur. In tegenstelling tot klanten met een warme ondertoon dan kan er beter worden gekozen voor een warme haarkleur. Een handige truc om te ontdekken welke ondertoon iemand heeft is door te kijken naar de aderen in de pols. Zijn deze blauw? Dan is er sprake van een koele ondertoon. Zijn ze groen? Dan is er sprake van een warme ondertoon.


Soorten haarkleuren 

Indien de klant een warme ondertoon heeft is het tactisch om te kiezen voor een warme kleur. Er is in dit geval keuze uit de volgende kleuren; goud, koper, mahonie, rood en bruin. Als er sprake is van een koele ondertoon moet er in tegenstelling worden gekozen voor een koele kleur. Het rijtje kleuren waar uit gekozen kan worden is als volgt; ash, violet, parel en anti-red.


Hoeveelheid verf  

Om niet onnodig haarverf te verspillen is het handig wanneer jij een juiste indicatie kan maken van de hoeveelheid verf die jij denkt nodig te hebben. De hoeveelheid verf dat nodig is, is afhankelijk van de dikte van het haar en of het gehele haar geverfd moet worden of het dat alleen gaat om highlights/lowlights. Als uitgangspunt kan je stellen dat je ongeveer één tube verf nodig hebt bij een haarlengte dat tot de schouders valt.


De essentials 

Last but not least zijn natuurlijk de benodigdheden. Zorg ervoor dat jij bij het verven van de haren van jouw klanten altijd in het bezit bent van een kwast, verfbakje van glas of kunststof, handschoenen en weegschaal om te zorgen voor de juiste verhouding verf en waterstofperoxide.


Benieuwd of jij veilig werkt?