Alle blogs

Handige tips voor het knippen van kinderen!Iedereen heeft zo nu en dan een knipbeurt nodig. Zo ook de kleinste en jongste van ons. Het knippen van kinderen kan een grotere uitdaging zijn dan het knippen van volwassenen. Denk bijvoorbeeld aan de zenuwen van kinderen. Om overal op voorbereid te zijn, hebben wij wat handige tips voor je op een rijtje gezet voor het knippen van kinderen. 

 

Kalmeren en gerust stellen

 Begin als eerst met het kalmeren en geruststellen van het kind. De één zal zenuwachtiger zijn dan de ander, maar bevestiging dat het goedkomt en uitleg over wat je gaat doen, kan zeker geen kwaad!


Kappersshort 

Stilzitten en kinderen zijn niet altijd een goede combinatie. Leg de focus daarom op iets anders, zoals bijvoorbeeld het schort! Laat het kind zelf uitkiezen welk schort hij of zij om mag. Zo maak je er een feestje van!

 

De juiste stoel

Wat ook handig is voor het feit dat kinderen slecht kunnen stilzitten is een stabiele stoel. Een goede stoel kan ervoor zorgen dat ze in ieder geval een tijdje rustig kunnen zitten. Wat het leuker voor de kinderen maakt is een kappersstoel in de vorm van een auto of dier! Klik voor meer informatie over de juiste kinderstoel hier!

 

Droog of nat haar

Ondanks dat veel kleintjes nog weinig haar hebben, wil je ze wel graag naar huis laten gaan met een leuk kapsel. Voordat je begint met knippen kan je het beste het haar nat maken. Zorg er ook voor dat alle haarproducten uit het haar zijn. Als je met een tondeuse te werk gaat, is het juist weer van belang dat het haar droog is.


Voor de échte kleintjes 

Kinderen die voor het eerst naar de kapper gaan kunnen extra zenuwachtig zijn. Zorg ervoor dat het een leuke en fijne ervaring is voor het kind. Om dit een succes te maken, kan je ervoor kiezen om een iPad of telefoon neer te zetten zodat jij gerust kan knippen.

 Benieuwd of jij veilig werkt?