Alle blogs

Gespleten haarpuntenGespleten haarpunten. Veel klanten willen er vanaf en vragen jou om hulp. Maar wat zijn gespleten haarpunten eigenlijk? En welke soorten zijn er? Nog veel belangrijker: hoe kom je er vanaf? Het antwoord op deze vragen lees je hier!


Gespleten haarpunten

Eigenlijk zegt het woord het zelf al: gespleten haarpunten zijn haarpunten die gespleten zijn. Gespleten haarpunten worden ook wel dode puntjes of gebroken punten genoemd. Haar kan zowel in de lengte als in de punten splijten. Je kunt dus ook dode punten krijgen in de topsectie van je haar.

Het haar bestaat uit haarschubben die als dakpannen over elkaar heen gevouwen liggen. Als deze schubben los komen te liggen door bijvoorbeeld wrijving, hitte of cosmetische producten met chemische middelen, krijg je een gespleten haarpunt.

Soorten gespleten punten

Zo ziet een gespleten haarpunt eruit:

Maar dit is niet hoe elke gespleten haarpunt er uitziet. Er zijn 16 verschillende manieren waarop haarpunten kunnen splijten:

Hoe kom je er vanaf en zijn gespleten punten te voorkomen?

Als je eenmaal gespleten haarpunten hebt, zijn deze niet meer te herstellen. De enige optie is het haar af te knippen tot het punt waar het haar nog “gezond” is. Wat kan je doen om het krijgen van gespleten haarpunten uit te stellen?

  • Door het gebruik van serums en voedende conditioners kan het splijten van het haar worden uitgesteld.
  • Touperen leidt vaak tot gespleten haar, omdat je met een kam tegen de richting van de haarschubben in kamt. Als het kan, touperen vermijden dus!
  • Ook het borstelen van het haar kan leiden tot gespleten punten, vooral wanneer je veel klitten hebt. Doe dit dan ook zo min mogelijk of met speciale zachte borstels.
  • Draag jij je haar vaak vast? Switch dan naar invisibobbles of hippe scrunchies in plaats van normale haarelastiekjes. Deze zijn zachter voor het haar en leiden zo tot minder kans op haarbreuk.
  • Ook is het beter om het haar droog te deppen in plaats van te wrijven wanneer het nat of gewassen is.


Zo heb jij weer voldoende kennis opgedaan om klanten goed te kunnen adviseren over hun gespleten punten! Welke tips geef jij aan klanten om gespleten haarpunten te voorkomen?Bron:

bloglovin.com

Gezonderleven.com

Haarshop.nl

Livelifelovehair.com

Pinterest

Pinterest 

Benieuwd of jij veilig werkt?