Alle blogs

Fabulous Fall: steel hair is dé trend!Dé nieuwe haartrend voor eind 2020? Steel hair! Geen asblond of lichtgrijs, maar diep grijze lokken. Niet alleen goed voor je look, maar ook voor het haar. Laat deze blog je inspireren en steel de show! 

Elk najaar: de kwast erin

De blondines in je salon komen ‘s zomers vaak voor (baby)highlights, maar als de dagen donkerder worden, wordt het haar dat vaak ook. Karamel, kastanje; een donkere haartint past toch net beter bij het dekentje-op-de-bankseizoen. Maar dit jaar mag het net even anders. Trending look: staalkleurig haar!

Waarom steel hair? 

Naast dat het er ab fab uitziet, zullen de lokken er zelf ook blij mee zijn: er komt namelijk geen kleuring aan te pas, maar wordt helemaal gecreëerd met toners.

Toners? 

Toners zijn producten die wél kleurpigmenten bevatten, maar niet gemengd hoeven te worden. Denk aan zilvershampoo! Het paarse extract neutraliseert de brassy toon in het haar, met een koele kleur als resultaat. 

Een toner dringt het haar niet binnen zoals een haarkleuring dat doet. Het blijft op het haar zitten. Daarom is dit een stuk minder belastend voor het haar. Extra fijn dus voor je blonde klanten die ‘s zomers zo veel moeite doen om hun haar beachy en glanzend te krijgen. Het is namelijk lastig om van bruin mooi terug te gaan naar blond. Met een steel hair-toner kan je klant dus een compleet nieuwe look rocken zonder dat je er later veel last van hebt. 

Gespot met #steelhair 

Beeld: Vivien Killilea/Getty Images

Dascha Polanco rockt steel hair met een roze tintje in de punten!

Last but not least...

Is jouw klant klaar voor deze toffe najaarslook? Cool! Blijf wél een healthy hairdresser en bescherm je handen met nitril handschoenen tijdens het aanbrengen en uitspoelen van deze toner-behandeling. Happy herfst!


Benieuwd of jij veilig werkt?