Alle blogs

Duurzaam te werk in jouw kapsalon!De opwarming van de aarde en de daarbij horende klimaatverandering hebben ervoor gezorgd dat duurzaamheid een belangrijke rol is gaan spelen in de maatschappij. Ook van ondernemers wordt verwacht dat zij rekening houden en inspelen op deze ontwikkelingen. Voor jou als eigenaar van een kapsalon is het dus belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Aangezien een kapsalon veel energie, water en chemicaliën verbruikt kan dit als lastig worden ervaren. In deze blog behandelen wij daarom hoe de kapsalon zo duurzaam mogelijk kan worden ingericht. 

 

1. Vervang de oude cv-ketel  

De eerste stap naar een duurzame kapsalon is om jouw oude cv-ketel te vervangen door een nieuwe cv-ketel. Wij horen je al denken ‘wat een enorme uitgave’. Ja dit kunnen wij zeker niet ontkrachten, maar in de toekomst zal jij er alleen maar profijt van hebben en er zelfs kosten mee besparen. Een oude cv-ketel verbruikt namelijk ontzettend veel gas, terwijl een nieuwe cv-ketel veel minder energie verbruikt. Dit is goed voor het milieu én jouw energierekening.


2. Schrap alle wegwerpproducten

Van handschoenen, bakjes om haarverf in te mengen tot aan drinkbekers. Deze voorwerpen worden vaak gebruikt als wegwerpproducten die na eenmalig gebruik worden weggegooid. Dit is ontzettend slecht voor het milieu aangezien deze producten zorgen voor veel meer afval. Investeer daarom in producten die voor een langere tijd zijn te gebruiken.


3. Schakel producten uit

In een kapsalon worden diverse elektrische apparaten gebruikt. Uit gemakzucht blijven deze apparaten een groot deel van de tijd in het stopcontact zitten en zelfs op stand-by stand staan. Dit is ontzettend zonde, want hierdoor loopt jouw elektriciteitsrekening onnodig op en ben je alles behalve duurzaam bezig.


4. Gebruik LED verlichting

Een goede verlichting is in een kapsalon onmisbaar. Om te zorgen voor een duurzame verlichting is LED verlichting de beste optie. Een ledlamp gebruikt namelijk veel minder stroom dan een halogeen- of gloeilamp. Dit zorgt uiteindelijk voor een minimale uitstoot van broeikasgassen.


5. Minimaliseer het waterverbruik

Hoe meer waterverbruik, hoe groter de watervoetafdruk van jouw kapsalon is. Een grote watervoetafdruk kost een heleboel energie, aangezien al dit water verwerkt én gereinigd moet worden. Een goede investering om het waterverbruik in jouw kapsalon te verminderen is door waterbesparende kranen te laten plaatsen. Een andere eenvoudige zet is door het aantal wasbeurten bij klanten te verminderen. Vraag aan de klant of een wasbeurt echt nodig is. Zo nee? Kies er dan voor om het haar te knippen zonder het te wassen.

 

 


Benieuwd of jij veilig werkt?