Alle blogs

Dit zijn ze: 7 herkenbare dingen als ambulant kapper

16 december 2020

16 december 2020

In plaats van dat mensen zelf de schaar erin zetten (we hebben tijdens corona allemaal gezien hoe dat mis kan gaan!), kom jij bij hen thuis. Dat een heel andere tak van sport dan werken in de salon! Als ambulant kapper herken jij deze 7 dingen ongetwijfeld. 


1. Het kan extra druk zijn in je eentje

Al het werk gaat naar jou! Of je tijd hebt om vier kinderen te knippen? Kun jij een up-do creëren voor een aanstaande bruid? Doe jij ook aan permanenten? Naast alle afspraken langsgaan moet je zelf ook bestellingen doen en de administratie op orde houden. Soms zou een collega dus handig zijn. 


2. Je komt o-ver-al

Liefkozend word je ook wel ‘thuiskapper’ genoemd omdat je echt bij mensen over de vloer komt. En daar zie je nog eens wat! Van symmetrische vensterbanken tot vingerverf op de vloeren. Sommige bezoeken zijn echt een avontuur.


3. Naast kapper ben je ook pakezel

Hie-haaa! Als je even komt knippen kun je lichtgewicht reizen met je scharen en de kapmantel, maar sommige behandelingen vragen om extra materiaal. Een mobiele wasbak of wasschelp, krulspelden, je föhn, handschoenen en de tondeuse. Voordeel: je wordt er wel sterk van! 


4. Klanten zijn bijna vrienden

Vaste klanten heb je in salons genoeg, maar als ambulant kapper al helemaal! Sommige mensen knip je zo vaak, die zouden je bijna uitnodigen voor hun verjaardag. Terwijl je knipt, kamt en föhnt, vertellen je klanten jou over hun dag, het werk en de kinderen. Je bouwt dus echt een band met ze op. Helemaal als je hele gezinnen knipt! 


5. Mensenkennis level 10 

In de salon krijg je veel verschillende mensen op je stoel, maar je mensenkennis bereikt echt level 10 als je bij de mensen thuis komt knippen. In hun omgeving zijn ze meer zichzelf en kun je ze beter leren kennen dan in een uurtje op de pompstoel.

6. Klanten via klanten

Als je eenmaal bij iemand bent langsgegaan, is de kans groot dat je vaker gebeld wordt. Niet alleen voor dezelfde klant, maar ook de andere gezinsleden, een familielid of een vriendin. Mond-tot-mondreclame is essentieel voor jouw succes.

7. Je navigatie is je beste vriend

In plaats van dagelijks de fiets te pakken naar de salon, is het vaak even zoeken waar je moet zijn. Je navigatie is dus net zo belangrijk als je kappersschaar!Ook als ambulant kapper is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen kapperseczeem, houdingsklachten en andere beroepsrisico's. In deze download lees je precies hoe jij gezond kunt werken!

Benieuwd of jij veilig werkt?