Alle blogs

Dé verzorgingstips voor een geweldige coupe in de winter!Hoor jij momenteel steeds meer ergernissen van klanten over hun haar? Dit is niet gek, want we bevinden ons midden in de winter. Ons haar heeft het zwaar te verduren met de koude temperaturen en droge lucht. Statisch en pluizig haar zijn de gevolgen van deze weersomstandigheden, waardoor het lastiger is voor jouw klanten om hun haar mooi in model te brengen. In deze blog geven wij daarom tips die jij je klanten mee kan geven om ervoor te zorgen dat jouw klanten met een geweldige coupe de winter doorkomen! 


1.    Zorg voor hydratatie 

De droge lucht waar het haar gedurende de wintermaanden mee te maken krijgt, zorgt ervoor dat het haar schreeuwt naar vocht. Raad je klanten aan om vocht inbrengende haarproducten te gebruiken voor een hydraterende werking. Er zijn talloze opties zo bestaan er vocht inbrengende haaroliën, conditioners, shampoos en haarmaskers. 


2.    Bescherm je haar 

Dat het gebruik van haarstylingsproducten zonder bescherming niet goed is voor het haar is algemeen bekend, máár in de winter kan dit nog meer schade verrichten. Het haar krijgt hierdoor namelijk te maken met extreme temperatuursveranderingen. Het grote verschil tussen de koude droge buitenlucht en de extreem warme temperatuur van de haarstylingsproducten zorgt voor een enorme klap op het haar. Raad je klanten aan om zo min mogelijk gebruik te maken van deze haarstylingsproducten. Indien klanten dit wel willen gebruiken geef dan aan dat zij een beschermende haarserum of haarspray moeten gebruiken. 


3.    Was je haar met koel water 

Attendeer je klanten op het feit dat ze hun haren niet te heet moeten wassen. Warm water zorgt er namelijk voor dat het haar nog meer uitdroogt en dit is wat juist moet worden voorkomen aangezien de droge winterse lucht dit al genoeg doet. 


4.    Eet gevarieerd 

Gezond eten is niet alleen goed voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je haar. Geef het belang aan bij jouw klanten van een gevarieerd dieet met eiwitten, vitamines, mineralen, vetten en koolhydraten. Daarnaast kan het goed zijn om supplementen te slikken. Ijzer, zink en vitamines uit de B-groep hebben namelijk positief effect op de gezondheid van je haar. 


5.    Borstel je haar op de juiste manier 

Het gebruik van de juiste borstel of kam is altijd belangrijk, maar in de winter nóg belangrijker. Indien een klant last heeft van statisch haar vraag diegene dan naar wat voor een soort borstel hij of zij gebruikt. Tip de klant om een borstel te gebruiken gemaakt van een natuurlijk materiaal, zoals een borstel van bamboe of zwijnenhaar. 


Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw klanten ook in de winter gelukkig zijn met een geweldige coupe! 


Benieuwd of jij veilig werkt?