Alle blogs

De trendy haartrends voor mannen op dit momentHet jaar 2023 heeft een spannende tijd voor mannen op het gebied van haarstijlen ingeluid. Mannen zijn steeds avontuurlijker geworden als het gaat om hun kapsels, en er zijn talloze trends die dit jaar de toon zetten. Als kapper is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze trends en te weten hoe je ze kunt realiseren voor je klanten. Hier is een overzicht van enkele van de meest opvallende haartrends voor mannen en hoe je ze kunt realiseren:

1. De Textuur Tops: Trend: De "textuur tops" trend draait om het creëren van veel volume en textuur bovenop het hoofd terwijl de zijkanten korter blijven. Realisatie: Je kan deze look realiseren door het haar bovenop langer te laten groeien en te knippen met behulp van schaar-over-kam technieken voor een warrige textuur. Gebruik een matte haarcrème om de textuur te benadrukken en te fixeren.

2. De Mullet Comeback: Trend: De jaren '80 mullet is terug met een moderne twist. Het is korter aan de voorkant en bovenop, met langere lokken aan de achterkant. Realisatie: Voor de moderne mullet, knip het haar aan de voorkant kort en strak, terwijl je aan de achterkant de lengte behoudt. Gebruik een sterke haargel om de achterste lokken te stylen en te fixeren.

3. De Buzz Cut met een Twist: Trend: De klassieke buzz cut is geüpdatet met subtiele details zoals haarontwerpen of geschoren lijnen. Realisatie: Gebruik een tondeuse met verschillende opzetstukken om de gewenste lengte te creëren. Voor haarontwerpen, gebruik een precisietrimmer om strakke lijnen en vormen te maken.

4. De Rommelige Quiff: Trend: De quiff is nog steeds populair, maar nu met een nonchalante, rommelige uitstraling. Realisatie: Laat het haar bovenop langer groeien en snijd het in lagen voor textuur. Gebruik een zeezoutnevel om de quiff op te tillen en te stylen voor een warrige look.

5. De Natuurlijke Krullen: Trend: Natuurlijke krullen zijn in de mode, waarbij de nadruk ligt op het benadrukken van de natuurlijke textuur. Realisatie: Gebruik een diffuser bij het föhnen om de krullen te behouden. Aanmoedig klanten om hydraterende producten te gebruiken om kroezen te minimaliseren en krullen te definiëren.

6. De Korte Zijkanten, Lange Top Knot: Trend: Kortgeschoren zijkanten met een knot bovenop het hoofd. Realisatie: Scheer de zijkanten kort en laat het haar bovenop lang genoeg groeien om een knot te maken. Gebruik haargel of wax om de knot te vormen en fixeren.

Het is belangrijk om altijd te overleggen met je klanten om te begrijpen welke trend het beste bij hun levensstijl en haartype past. Als kapper is het jouw taak om deze trends te vertalen naar een look die je klant zelfverzekerd en tevreden zal laten voelen. Met de juiste technieken en producten kan jij deze haartrends voor mannen met gemak realiseren en klanten helpen om er stijlvol uit te zien in 2023.

Benieuwd of jij veilig werkt?