Alle blogs

De tips om jouw haargroei te versnellen!Krijg jij regelmatig opmerkingen van gefrustreerde klanten in de kapsalon, omdat hun haar niet snel genoeg groeit? Lees dan snel deze blog. In deze blog behandelen wij hoe het haargroei precies werkt én geven wij tips om de haargroei op een natuurlijke manier te stimuleren! Zo kan jij jouw klant de juiste tips geven.  


Haargroei 

Ieder mens wordt geboren met ongeveer 100.000 haarzakjes. De haarzakjes zijn allemaal voorzien van een wortel die ervoor zorgt dat er cellen worden geleverd bij dit haarzakje. Deze cellen hebben een belangrijke functie zij moeten er namelijk voor zorgen dat er haren ontstaan vanuit de haarzakjes. Er zijn echter enkele tips om de groei van de haren uit deze haarzakjes te stimuleren.


Eet voldoende eiwitten 

Attendeer jouw klanten op het feit dat het belangrijk is voor de haargroei om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Aangezien haar is opgebouwd uit eiwitvezels moet je eiwitten binnenkrijgen om nieuw haar te laten groeien. Daarnaast zijn deze voedingstoffen nodig om keratine aan te maken dit is een essentieel bestanddeel van het haar. Ten slotte zorgen eiwitten ervoor dat het haar wordt beschermd van schadelijke en chemische invloeden van buitenaf. Vis, vlees, melkproducten, peulvruchten, noten en kaas zijn producten met veel eiwitten.

 

Drink voldoende water 

Dat water drinken meerdere gezondheidsvoordelen met zich meebrengt is hoogstwaarschijnlijk bij een groot deel van jouw klanten bekend. Ook heeft het een positieve invloed op de groei van het haar. Dit komt, omdat het totaalgewicht van de haarwortels ongeveer voor 25% uit water bestaat. Wanneer iemand te weinig vocht binnenkrijgt kan dit droog en dun haar als gevolg hebben.


Gebruik haaroliën 

Het is belangrijk om het haar goed te verzorgen, aangezien een goed doorbloede hoofdhuid zorgt voor een snellere haargroei. Het gebruik van haaroliën mag daarom niet ontbreken in de haarroutine van jouw klanten. Pepermunt- en rozemarijnolie zijn producten die een stimulerende werking hebben op de doorbloeding van de hoofdhuid.


Ontspan 

Stress brengt alleen maar negatieve gevolgen met zich mee, zo ook voor de haargroei. Dit komt, doordat stress de hoeveelheid adrenaline in het lichaam verhoogt. Deze adrenaline bereikt de talgklieren gelegen in de hoofdhuid, waardoor melkzuur wordt aangemaakt. Dit melkzuur heeft een negatief effect op de haargroei. Het is dus belangrijk om momenten van stress zoveel mogelijk te minimaliseren in het dagelijks leven. Er zijn verschillende manieren om het stressgehalte te verminderen. Zo kan lichaamsbeweging stressverlagend werken. Ook het regelmatig nemen van een massage of het doen van een meditatie kan zorgen voor een ontspannen gevoel.


Minimaliseer het aantal wasbeurten 

Attendeer jouw klanten op het feit dat het te vaak wassen van het haar niet goed is voor de snelheid waarmee het haar groeit. Hierdoor gaan beschermende oliën en talg niet onnodig ten onder die juist de groei van het haar stimuleren. Raad aan om het haar maximaal drie keer in de week te wassen en het liefst nóg minder.

Meer informatie over veilig en gezond werken vind je op www.healthyhaidresser.nlBenieuwd of jij veilig werkt?