Alle blogs

De reden waarom jij pauze moet nemen!Je agenda staat vol met knipbeurten, waardoor jij de hele werkdag in de weer bent en pauze nemen er vaak bij inschiet. Herken jij hierin? Dan is het tijd voor verandering. Het inplannen van pauzes heeft namelijk positieve invloed op talloze aspecten. In deze blog bespreken wij de voordelen die het nemen van pauzes voor jou als kapper met zich meebrengt! 


  • Verhoogt je productiviteit 

Wanneer jij meer gedaan wilt krijgen op jouw werkdag is het nemen van pauze essentieel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat na een pauze het concentratievermogen hoger ligt, waardoor de productiviteit wordt gestimuleerd.


  • Het verbetert je geheugen

Het nemen van een pauze zorgt voor mentale rust, hierdoor wordt je geheugen verbeterd. Dit komt, omdat een pauze ervoor zorgt dat het brein de kans krijgt om informatie te verwerken. Op deze manier kan het brein deze informatie opslaan. Indien jij geen pauze neemt op een werkdag kan jouw brein deze informatie niet opslaan dat jouw effectiviteit negatief beïnvloed.


  • Vermindert de stress die je ervaart  

De drukke planning in de kapsalon kan bij jou de nodige stress veroorzaken. In dit soort situaties is het ontzettend belangrijk om pauzes in te plannen. Aangezien pauzes op korte termijn stress verlagen. Dit komt, omdat je dan de mogelijkheid hebt om stil te staan bij je (stress)gevoelens en hier afstand van te nemen. Met als gevolg dat jij op een relaxtere manier jouw werkzaamheden van de dag kunt voortzetten.


  • Positief voor je lichamelijke gesteldheid 

Als kapper voer je lichamelijk werk uit en is het daarom belangrijk om je lichaam op bepaalde momenten rust te gunnen om pijntjes te voorkomen. In een pauze kan je lichaam even ontspannen, waardoor de kans op letsel kleiner wordt.


Maak dus die wandeling, klets even met je collega’s, relax even op een bankje in de zon of eet een lekkere snack gedurende je werkdag. Op deze manier neem jij even afstand van jouw huidige werkzaamheden en ervaar jij de voordelen van het nemen van pauze!

Bron: https://openup.nl/blog/pauze-nemen/Benieuwd of jij veilig werkt?