Alle blogs

De nieuwe curling techniek!

05 oktober 2023

05 oktober 2023

Het is al langer bekend dat je krullen anders moet knippen dan stijl haar om de krul goed tot zijn recht te laten komen.  Er zijn verschillende technieken om krullend haar te knippen en er komen steeds nieuwe bij. In deze blog lichten wij een nieuwere techniek uit.

Een van de nieuwere is de CC1 techniek, ook wel de Curl Cutting technique genoemd. 

Krullend haar kan zowel nat als droog geknipt worden. Bij de CC1 techniek wordt het haar eerst gewassen en verzorgd, en dan terwijl het nog nat is geknipt. Het haar wordt verticaal geknipt in plaats van horizontaal. Hierdoor wordt er volume en lucht in de krullen gecreëerd.

De CC1 techniek heeft nog een voordeel, bij de andere technieken wordt er gekeken naar hoe het krullende haar valt en hoe het dan geknipt gaat worden. Het knippen wordt afgesteld op je krullen. Wanneer je je haar wilt stijlen kunnen er gekke happen in het haar zitten. Als je klant het gekrulde haar graag af en toe wilt stijlen adviseer de CC1 techniek voor deze klant. Doordat het haar verticaal wordt geknipt heeft het hele haar dezelfde lengte. Zo ziet je haar er stijl ook nog mooi uit!


Bron: Kurlify.

Benieuwd of jij veilig werkt?