Alle blogs

De 16 beste tips tegen pluizend haarHet hoeft buiten maar een beetje fris of mistig te zijn en je klant ziet het alweer gebeuren: een ontplofte coupe. Pluizig haar is iets waar vooral curly girls last van hebben, maar waar je gelukkig wél iets aan kunt doen. Haar gaat pluizen omdat het afbreekt uit vochttekort. Het is dus een teken van uitgedroogd haar. In deze blog geven we een volledige lijst met tips zodat jij als ware antipluisprofessional je klant het beste advies kunt geven. 


1. Was het haar niet te heet

Hoe fijn het ook is, zeker als het koud is: was het haar niet te heet. Dit stript het haar namelijk van de natuurlijke oliën die je haar zacht en sterk houden. 


2. Was het haar niet te vaak 

Shampoo haalt niet alleen het vuil uit je haar, maar ook haar-eigen oliën. Door het dagelijks te wassen raakt de balans verstoord. Raad je klant aan om tussendoor droogshampoo (zowel in spuitbus als poedervorm) te gebruiken, zodat ze een dagje langer zonder wassen kan. 


3. Voedende conditioner

Adviseer je klant om na het wassen een voedende conditioner te gebruiken. Deze legt een beschermend laagje om het haar heen, waardoor het minder snel zal pluizen. 


4. Probeer reverse shampooing

Sommige zweren erbij: in plaats van conditioner te gebruiken na het wassen, doe je dit juist voor het wassen. Door daarna gewoon het haar te wassen met shampoo, zou je wel de voordelen van conditioner hebben (zacht, verzorgd en voor niet-pluizend haar) zonder dat het haar zwaar wordt en gaat hangen. Het proberen waard!


5. Spoel je haar met koud water

Na het wassen kun je het haar uitspoelen met koud water. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Zo gaat het haar niet alleen glanzen, maar ook minder snel pluizen. 


6. Geef het haar een extra boost

Een heerlijke zondagbesteding waar je klant vast geen nee tegen zegt: je haren een extra beetje verzorging geven met een voedend masker. Gevoed haar zal minder snel pluizen. 


7. Slaap niet met nat haar

Nat haar is extra gevoelig, dus een hele nacht schuren tegen een kussen zal het haar nog pluiziger maken. Ga dus naar bed met droge haren. 


8. Quick fix met haarlak

Zonder het te verzwaren kun je pluizend haar temmen met wat haarlak. Spuit wat lak op je borstel en kam het haar zachtjes door. Et voila! Geen oplossing, maar wel een snelle fix. 


9. Gebruik een zachte kussensloop

Een kussensloop van zijde of satijn is zachter voor het haar. Zo lopen je lokken ‘s nachts minder schade op!


10. Kam geen nat haar

Nat haar breekt sneller af, dus ga hier rustig mee om. Niet hard trekken en even wachten tot het haar niet meer kletsnat is. In de salon werk je daarom veel met handdoekdroog haar. Zorg voor krullen dat je een grovere kam gebruikt.  


11. Wees voorzichtig met stylingtools 

Hete tools, zoals de föhn, stijltang en krultang, kunnen schade toebrengen aan het haar. Zet deze tools dus niet op de heetste stand en gebruik het liefste tools die een ingebouwde bescherming hebben tegen haarbeschadiging. 


12. Zet de föhn op de koudste stand

Veel föhns hebben een koudeluchtstand. Tijdens het drogen kun je een matig warme stand gebruiken, maar je kunt het föhnen afsluiten door koude lucht door het haar te blazen. Door de warme lucht zijn de haarschubben open gaan staan, waardoor het pluizig en dof kan worden. Met een koude blaaas sluiten de schubben zich weer!


13. Bescherm het het haar tegen de hitte

Mocht je hete stylingtools gebruiken, zorg dan altijd voor wat heat protector spray in de haren. Hoe dit werkt, lees je hier! 


14. Gebruik een zachte handdoek

De haren ruw afdrogen met een oude handdoek? Funest voor het haar! Gebruik een zachte handdoek, eventueel een microvezelhanddoek, en knoop hem om het haar heen. Wrijf zo min mogelijk om het haar niet te beschadigen.


15. Smeer met een serum

Gebruik een serum op oliebasis om het haar te verzorgen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een loeiende verwarming bijvoorbeeld, die zorgt voor droge lucht en het haar extra laat pluizen. 


16. Vermijd alcohol

Zorg dat er geen of zo weinig mogelijk alcohol in je shampoo, mousse en andere stylingproducten zit. Dit ingredient is namelijk uitdrogend voor het haar en maakt het pluizen op den duur alleen maar erger. 


We weten zeker dat jij met deze tips je klant kunt helpen aan een pluisvrije bos haar. Zo kunnen we de herfst wel aan!


Benieuwd of jij veilig werkt?