Alle blogs

Ben jij een duurzame Healthy Hairdresser?Tegenwoordig kan niemand er meer omheen, duurzaamheid is een ontzettend belangrijk thema in onze maatschappij. Het is niet meer de vraag of je er iets aan doet, maar het is meer de vraag wat je eraan doet. In deze blog geven wij een aantal tips, met kleine aanpassingen, waarmee jij je steentje kan bijdragen aan een betere wereld.  


1. Doe langer met je verpakkingen

Vaak heb je minder shampoo, conditioner of kleuring nodig dan je denkt. Door iets zachter in de tube of verpakking te knijpen, krijg je een kleinere hoeveelheid en gaat je product veel langer mee! En zo zorg je er ook voor dat je alleen gebruikt wat je nodig hebt. Hoe sneller producten er doorheen gaan, hoe meer er geproduceerd moet worden en hoe meer impact je maakt.


2. Recycle de haren

Na het knippen van een klant, veeg je netjes alle haren bij elkaar. Gooi ze eens in een andere bak dan de prullenbak. Deze bak wordt wanneer hij vol is opgehaald en de haren worden gerecycled. Zo wordt haar omgezet in grondstoffen en gaat er niets verloren. Niet alleen haren, maar ook andere verpakkingen kunnen op deze manier gerecycled worden.


3. Knippen zonder wassen

Het wassen van de klant zijn haar wordt snel als standaard taak gezien, maar dit is vaak niet nodig! Komt er een klant binnen wiens haar niet perse gewassen hoeft te worden? En is jouw klant het daarmee eens? Kies er dan voor om te knippen zonder te wassen. Dit bespaart behoorlijk wat liters per keer!


4. Biedt refills aan

Verkoop je ook haardproducten aan je klanten? Zorg dan dat je ook refill verpakking aanbiedt. Op deze manier kan je klant, zodra de verpakking leeg is, terugkomen voor een refill. Dit scheelt een grote productie aan verpakkingen!


5. Kies voor duurzame energie en zakelijke rekening

Maak jij de beslissing over de energieleverancier? Of mag je meedenken in deze beslissing? Dan is het de overweging waard om te kiezen voor duurzame opties! Op deze manier kun je het verschil maken met minder CO2-uitstoot en dus een kleinere ‘footprint’. Met een duurzame bank help je investeringen in goede doelen, groene investeringen en maatschappelijke organisaties. Er zijn voor de rest geen veranderingen voor jou. Je denkt alleen mee aan het milieu!


Dit zijn al 5 dingen die jij kunt doen om als kapper of ondernemer minder impact te maken op het milieu. Heb jij nog een gouden tip? Laat het weten op Instagram of Facebook!

Benieuwd of jij veilig werkt?