Alle blogs

Belangrijke beschermingsmiddelen!Als kapper ben je dagelijks bezig met het creëren van de mooiste kapsels en het blij maken van klanten. Je werkt met veel verschillende producten, hete styling tools en materialen. Dit kan zo zijn gevaren met zich meebrengen. In deze blog bespreken we het belang van het gebruiken van beschermingsmiddelen.


Handschoenen

Je handen zijn ontzettend belangrijk en zijn voor jou onmisbaar tijdens jouw werkzaamheden. Je moet hier dan ook zuinig mee omgaan. Door handschoenen te dragen tijdens het werk voorkom je het hebben van natte handen, het in aanraking komen met chemicaliën en brandwonden bij het gebruik van hete styling tools. Wanneer je bezig gaat met verven, wassen, permanenten of stylen van het haar kun je het beste kappers handschoenen aandoen, om irritatie en/of verwonding te voorkomen.


Werkschoenen

Naast je handen, krijgen ook jouw benen flink wat te verduren. Als kapper sta grotendeels de hele dag. Wat vaak vergeten wordt, is dat een goede houding begint bij een paar goede schoenen. Het dragen van werkschoenen is niet alleen belangrijk voor je houding, maar zorgt ook voor extra veiligheid. Ga voor jezelf eens na met wat voor scherpe materialen je werkt. Het is van groot belang dat jij goede dichte schoenen aanhebt, om verwonding te voorkomen en om ook lichamelijke klachten te voorkomen.


Stopcontacten

Elektriciteit, water en chemicaliën; dit is een combinatie waarbij je erg oplettend en zorgvuldig te werk moet gaan. Het risico van een elektrische brand en elektrische schokken door slecht functionerende stopcontacten kan niet worden genegeerd. Laat dan ook zo nu en dan de stopcontacten in de kapperszaak door een elektricien controleren en laat frontplaten instaleren op alle stopcontacten om het risico op schokken te verminderen.


Ga voor meer informatie over veilig en gezond werken in de kappersbranche naar 

De gezond werken regels op onze website

Benieuwd of jij veilig werkt?