Alle blogs

Alles wat jij moet weten over curtain bangs!Het is jou als kapper vast en zeker niet ontgaan, maar de curtain bangs uit de jaren 60 en 70 zijn helemaal terug van weggeweest. Momenteel hoef je nog geen minuut op Instagram of TikTok te scrollen en je ziet iemand voorbij komen met deze pony. In deze blog praten wij jou daarom bij over alle ins- en outs over deze haartrend. Zo zorg jij ervoor dat jouw klanten de kapsalon verlaten met geweldige curtain bangs! 


Wat zijn curtain bangs?

Curtain bangs wordt in het Nederlands ook wel de uitgegroeide pony genoemd. De lokken van de pony kaderen als ‘gordijntjes’ beide kanten van het gezicht af. Deze pony begint integendeel tot veel andere pony’s kort in het midden en langer richting de oren. Dit zorgt er voor dat deze pony niet volledig op je voorhoofd valt. De reden waarom deze pony zo geliefd is.


Hoe knip jij curtain bangs?

Hoe lang de curtain bangs worden geknipt is afhankelijk van de gezichtskenmerken van jouw klant. Zo zou je de kaaklijn kunnen accentueren door de pony zo te knippen dat het de kaaklijn raakt. Integendeel is het bij een ronde gezichtsvorm juist mooi als de curtain bangs net onder de jukbeenderen beginnen.


Daarnaast is het belangrijk om de volgende stappen te volgen voor het creëren van curtain bangs:

  1. Zorg voor een midden scheiding in het haar.
  2. Zorg er voor dat de pukken aan de voorkant van het gezicht zijn afgescheiden van de rest van het haar. Als het goed is zie je dan een triangel vorm tevoorschijn komen.
  3. Verdeel de losse plukken in drie gelijke delen.
  4. Vervolgens is het tijd om te knippen. Let op! Knip elke keer kleine stukjes. Hierdoor voorkom je dat je teveel haar in één keer wegknipt!
  5. Pak de middelste losse pluk en knip diagonaal bij beide kanten van het kortste naar het langste punt.
  6. Als het goed is zie je de ‘bangs’ al ontstaan.
  7. Last but not least, kijk of beide kanten gelijk zijn.


Style de curtain bangs

Voor het creëren van de mooiste curtain bangs is styling essentieel. Zorg dat jij een hittebeschermer, föhnborstel en volumespray bij de hand hebt.

Spray eerst een hitte beschermer in de curtain bangs voor de bescherming van het haar. Pak de föhnborstel met een opzetstuk voor krullen. Draai vervolgens de curtain bangs om de föhnborstel en style de lokken naar beneden. Maak dan een draaiende beweging naar buiten om je lokken in het juiste model te brengen. Voor de ‘finishing in touch’ is het belangrijk om een volumespray te spuiten, zodat de curtain bangs zo lang mogelijk perfect in model blijven zitten.


Bronnen

Curtain bangs stylen

Benieuwd of jij veilig werkt?